Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα τα φοιτητικά συλλαλητήρια

Στην Αθήνα, στις 12.30 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου και σε πολλές ακόμα πόλεις

Στους δρόμους του αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται για την Ανώτατη Εκπαίδευση βγαίνουν σήμερα οι φοιτητές στην Αθήνα και σε μια σειρά ακόμα πόλεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητών, που μαζί τους θα βρεθούν και πανεπιστημιακοί, είναι στις 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σχετικό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν περίπου είκοσι φοιτητικοί σύλλογοι, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των 31 συλλόγων από όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, με αποφάσεις έξι φοιτητικών συλλόγων, το σημερινό συλλαλητήριο ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Χημείου, στα Γιάννενα το ραντεβού των φοιτητών είναι επίσης στις 12 το μεσημέρι, στη Δόμπολη, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη νομαρχία και στην Πάτρα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δυο φοιτητικών συλλόγων.

Κινητοποιήσεις ακόμα προγραμματίζουν οι φοιτητές στη Μυτιλήνη (στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς), τη Χίο και το Ρέθυμνο, ενώ επίσης αύριο στην Αρτα σπουδαστές του ΤΕΙ και μαθητές (ο Σύλλογος Σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, το 1ο και το 2ο ΤΕΕ και το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Αρτας) κινητοποιούνται ενάντια στον προϋπολογισμό, στις 11 το πρωί, από την πλατεία Κιλκίς.

Την Παρασκευή 19/12, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε νέα πανελλαδική συνάντηση συντονισμού, στοχεύοντας στην κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στην κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για την αξιολόγηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που στην ουσία σπρώχνει τα ιδρύματα σε πιο έντονη εξάρτηση από τις επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ