Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναφορά στα 85χρονα του ΚΚΕ

Δεν είναι επίπλαστη, κάποιων φιλόδοξων περιστάσεων, έκφανση. Δεν είναι μερικών φαύλων εγχείρημα. Και δεν εκφράζει των αστών κρατούντων τα συμφέροντα. Πόρρω απέχει των ιμπεριαλιστικών τεχνασμάτων, εφευρήματα και κεφαλαιοκρατικών ψευδεπίγραφων σχημάτων πολιτικής παρακεντέδων. Οι μεθοδεύσεις αργυρώνητων οργάνων είναι βραχύβια κοινωνικά καρκινώματα. Οπως απόβλητα του υγιούς κορμού, γίνονται και τα εκάστοτε αναφυόμενα προβοκατόρικα, μασκοφορεμένα, μορφώματα.

Το ΚΚΕ είναι δημιούργημα της απέριττης ανάγκης των καταπιεζομένων. Καταφύγιο απρόσβλητο ταπεινών και καταφρονεμένων. Προμαχώνας αγωνιστών του Δικαίου και κρατήρας λάβας μαχητών της ελευθερίας. Καρπός της εργατιάς. Των εκμεταλλευομένων γέννημα. Φύτρο της οργής των αδικουμένων. Στη μακρόβια διαδρομή του δεν είναι απλώς συμπαραστάτης του λαού. Πρωτοπόρος, με το φλάμπουρο ανυψωμένο στο ανάστημα της γροθιάς, προασπίζεται το πάτριο έδαφος από την επιβουλή εισβολέων. Με ανυπέρβλητη παλικαριά και ακατάβλητο σθένος, αποδεικνύει, σε κάθε επιτακτική συνθήκη κινδύνου του λαού, το απαράμιλλο θάρρος των μελών και στελεχών του. Στην πολυετή διαδρομή του καταθέτει θυσίες στην περίοδο των μαχών. Οπως διατηρεί άσβεστη την πίκρα των διώξεων, των βασανισμών και των κολαστηρίων, θεσμοθετημένων - με ξενόφερτες υπαγορεύσεις -πράξεων, σε βάρος πατριωτών αδιάψευστος μάρτυρας το Μακρονήσι, όπου η εφαρμογή θηριωδίας πρωτοφανούς, υπερέβαινε κάθε νοσηρού εγκεφάλου, προηγούμενο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, απαντοχή και ελπίδα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, συνοδεύεται με τις ευχές μας για τη συνεχή και αδιάπτωτη εσαεί, πολύπλευρη, και πολύμοχθη δημιουργική δραστηριότητά του, για την πραγμάτωση των ιδεολογικο-πολιτικών προσδοκιών των ανά τον κόσμο συντρόφων.


Ο Συνάδελφος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ