Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο κόμμα από τον Στ. Παπαθεμελή

«Σε πανεθνική δημοκρατική συστράτευση ενάντια στην παρακμή, τη διαφθορά και την απαξίωση του ανθρώπου και της ζωής του», κάλεσε χτες το βράδυ ο Στέλιος Παπαθεμελής τους Ελληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του κόμματός του, το οποίο θα έχει τον τίτλο «Δημοκρατική Αναγέννηση».

Ανάμεσα στις επιδιώξεις του νέου κόμματος, έτσι όπως αυτές τις όρισε ο πρόεδρός του Στ. Παπαθεμελής και όπως υποστήριξε «ήδη έχουν δεχτεί χιλιάδες πολίτες», είναι «η ειρηνική επανάσταση, η αφύπνιση και η κινητοποίηση των πολιτών, των Ελλήνων της χώρας μας». Αναφερόμενος στη συνέχεια, ο ίδιος, στον τίτλο που επιλέχτηκε για το κόμμα του, είπε ότι «κάποιοι μας πρότειναν τους τίτλους χριστιανικό, ορθόδοξο, πατριωτικό», αλλά εμείς «αρνούμαστε να καπηλευτούμε ιερά ονόματα».

Εκτενή αναφορά έκανε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και «στην προτεραιότητα» που όπως τόνισε θα δώσει το κόμμα του «στα εθνικά συμφέροντα», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτή η «προτεραιότητα δε σημαίνει απομόνωση και εγκατάλειψη διεθνών συμμαχιών και ερεισμάτων». Ο Στ. Παπαθεμελής προανήγγειλε «σύγκρουση» με τα «κατεστημένα συμφέροντα», η οποία όπως είπε «προϋποθέτει την ανάδειξη του δημόσιου συμφέροντος».

Αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική, άσκησε κριτική στους «ψευδοεκσυγχρονιστές» για «την ελληνοτουρκική φιλία, όπως την εννοούν». Μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα, λέγοντας ότι «το 2020 οι Ελληνες θα είμαστε 8.000.000, άγνωστο εν μέσω πόσων αλλοεθνών, μόνιμων και παράνομων».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Κυπριακό, λέγοντας ότι «ο τουρκικός επεκτατισμός δεν ξορκίζεται, δεν εξευμενίζεται και δεν κατευνάζεται. Αντιμετωπίζεται».

Εγιναν επίσης πολλές αναφορές του Στ. Παπαθεμελή στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία, οι οποίες δίνουν ένα σαφές δείγμα από ποιους χώρους φιλοδοξεί να αντλήσει ο ίδιος ψηφοφόρους.

Στη χτεσινή εκδήλωση, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία δυο μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ του Γ. Παπασίμου και του Μ. Δασκαλάκη, που «πυροδότησαν» συζητήσεις για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία των δυο πλέον κομμάτων. Ο βουλευτής Κ. Σπυριούνης, που πρόσφατα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε χτες στην ανακήρυξη του κόμματος του Στ. Παπαθελή και δήλωσε κατά την είσοδό του: «Ταυτίζομαι στα πλείστα με τον Στ. Παπαθεμελή, έχω ειλικρινή φιλία. Αλλά ουδέν έτερον». Επίσης παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» Μ. Μηλιαράκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ