Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Να αντιστρέψουμε το κλίμα της μοιρολατρίας

Σε εκδήλωση για τα 35 χρόνια της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, μίλησε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Motion Team

«Τριάντα πέντε χρόνια στην πρώτη τη γραμμή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική»! Το μυριόστομο σύνθημα δόνησε το γεμάτο από νεολαίους αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στη χτεσινή εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σε μια βραδιά που τα είχε όλα: πάθος, μουσική, χορό, αλλά και τη δίψα «να γίνουμε περισσότεροι, πιο αποτελεσματικοί στο πλευρό του Κόμματος, στον αγώνα για τη συγκρότηση του Μετώπου, για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, το Σοσιαλισμό», όπως τόνισε στην ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το καλωσόρισμα στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ που βρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή για τα 35 χρόνια ζωής και δράσης της Οργάνωσης, απηύθυνε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας της Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Αμέσως μετά, τα φώτα χαμήλωσαν και στο αμφιθέατρο ξεκίνησε η βιντεοπροβολή της επετειακής ταινίας «Ο κόσμος που ζούμε και η επιλογή μας». Η κοσμοθεωρία του Κόμματος, οι κορυφαίες στιγμές από την 35χρονη ιστορία της Οργάνωσης, αλλά και τα σύγχρονα ερωτήματα της νεολαίας, η αναγκαιότητα να ανοίξει η προοπτική μέσα από την οργανωμένη πάλη, όλα αποτυπωμένα στο σαραντάλεπτο φιλμάκι που η ΚΝΕ δημιούργησε με αφορμή τα γενέθλιά της.


Motion Team

«Ημασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα σταθερά προσανατολισμένοι στην καθημερινή πάλη για τα αιτήματα της νεολαίας, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της πάλης για ένα καλύτερο αύριο, το Σοσιαλισμό», τόνισε ο Θέμης Γκιώνης, παίρνοντας το λόγο στην εκδήλωση. «Οι ανθρώπινες ανάγκες είναι η μαμή της Ιστορίας και ξέρουμε καλά ότι η μερική απασχόληση, η μερική ασφάλιση και η μερική ζωή δεν είναι δεδομένα. Το κάλεσμα για προσγείωση στο ρεαλισμό του καπιταλισμού που απευθύνουν οι δυνάμεις του δικομματισμού, δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια της άρχουσας τάξης να αποκόψει τη νεολαία από την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής», συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Οι νέοι προβληματίζονται για το τι συμβαίνει γύρω τους» τόνισε ο Θέμης Γκιώνης και απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία, μπροστά στις εκλογές «να αξιοποιήσει την πείρα της και να σταθμίσει τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στα προβλήματά της, απέναντι στον πόλεμο, την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το Μάαστριχτ και να στηρίξει μαχητικά και ολόπλευρα το ΚΚΕ για να αντιστραφεί το κλίμα της μοιρολατρίας και να θέσει τις προϋποθέσεις για το αύριο». Η ομιλία του Θέμη Γκιώνη ολοκληρώθηκε μέσα σε βροχή από χειροκροτήματα και συνθήματα, για την ογδοντάχρονη ιστορία του Κόμματος, την ιστορική αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού.

Ο νεολαιίστικος ενθουσιασμός μεταφέρθηκε αμέσως μετά στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου, όπου το συγκρότημα της ΚΝΕ ανέλαβε να ντύσει μουσικά την εκδήλωση με τραγούδια του αγώνα, δίνοντας το σύνθημα για το μεγάλο κόκκινο πανηγύρι που ακολούθησε.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, σε μια γωνιά της αίθουσας, προβάλλονταν πάνω σε πανί σκηνές από τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ενώ καταιγιστικά έπεφταν στην αυτοσχέδια οθόνη τα νούμερα των νεκρών και τραυματισμένων στους πολέμους παιδιών. Τις ματιές των νεολαίων τράβηξαν και τα πρωτοσέλιδα του «Οδηγητή», αλλά και το φωτογραφικό υλικό από τη δράση της Οργάνωσης, στην έκθεση που στήθηκε στον προθάλαμο της Πολυτεχνικής Σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ