Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Καταδίκη του αποκλεισμού Μιλόσεβιτς

Παρέμβαση του Κ. Αλυσσανδράκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σε παρέμβασή του προ ημερήσιας διάταξης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης καταδίκασε την απόφαση του «δικαστηρίου» της Χάγης να απαγορεύσει οποιαδήποτε επαφή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με πρόσωπα πέρα από το άμεσο συγγενικό του περιβάλλον. Συγκεκριμένα ο Κώστας Αλυσσανδράκης ανέφερε τα εξής:

«Τη στιγμή που ο στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ, διαπιστωμένος τρομοκράτης (αν και δεν έχει παραπεμφθεί), καταθέτει ενώπιον του λεγόμενου Ποινικού Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, το ίδιο "δικαστήριο" απαγόρευσε πρακτικά κάθε επαφή του πρώην προέδρου τους Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με τον έξω κόσμο. Παρόμοια απόφαση πάρθηκε για τον Βόισλαβ Σέσελι. Και οι δύο είναι υποψήφιοι του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις εκλογές της 28 Δεκέμβρη.

Ανεξάρτητα από το τι σκέφτεται κανείς για την υπόθεση Μιλόσεβιτς, η απαγόρευση έχει το χαρακτήρα τιμωρίας, με στόχο να εμποδιστεί ο Μιλόσεβιτς στην εξάσκηση του δικαιώματος του λόγου και του δικαιώματος να είναι υποψήφιος στις σερβικές εκλογές, πράγμα απόλυτα σύμφωνο με τη σερβική νομοθεσία. Ετσι η απόφαση του "δικαστηρίου" της Χάγης είναι ωμή παρέμβαση στις σερβικές εκλογές, υπέρ αυτών που πούλησαν την πατρίδα τους στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Είναι απόπειρα να στερηθεί ο σερβικός λαός το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του. Κυρίως όμως είναι καθαρή απειλή κατά των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ