Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Φασολάδα - ρέγκα «μια κάποια λύση»

Τις γιορτινές αυτές μέρες - με όποιο νόημα τους δίνει κανείς - η στήλη αφιερώνεται στο «πιάτο» ορισμένων... προνομιούχων όπως του εργάτη, του αγρότη, των απασχολήσιμων και των «ενοικιαζόμενων» με ωρομίσθιο και προ παντός των ανέργων και όλων όσων ο μισθός, η σύνταξη, ή κάποιο επίδομα ελεημοσύνης κυμαίνονται από 200-500 ευρωψίχουλα.

Οι τιμές που θα ακολουθήσουν είναι καταγραμμένες για ορισμένα εκλεκτά προϊόντα - (ντελικατέσεν) - που προσφέρουν τα πολυκαταστήματα της «ελεύθερης» αγοράς.

Ενα λοιπόν χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, των «εχόντων και κατεχόντων» δεν είναι άξιο εκτίμησης, αν δεν περιλαμβάνει ορισμένα ορεκτικά υψηλής διαβάθμισης όπως ρωσικό μαύρο χαβιάρι (του οξύρρυγχου), ή το ακόμη καλύτερο, το περσιάνικο που η τιμή των εκατό μόνο γραμμαρίων κυμαίνεται από 80-110 ευρώ, δηλαδή... μόλις 1.000 ευρώ το κιλό! Μπορεί όμως να περιοριστείτε στο πορτοκαλόχρωμο «μπρικ» προς 100 ευρώ το κιλό, ή ακόμη «φτηνότερα» στο αυγο-τάραχο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου προς 110-130 το κιλό. «Ανησυχία» προκαλεί η περιορισμένη προσφορά άσπρης και μαύρης τρούφας, του μικρού αυτού μανιταριού, με τη χαρακτηριστική γεύση, που η τιμή της προσεγγίζει την αντίστοιχη του μαύρου χαβιαριού.

Για τους ωρομίσθιους που έχουν να πληρωθούν εδώ και μερικούς μήνες προσφέρονται κρέατα, ειδικών γούστων και προελεύσεων, όπως ελαφιού Ολλανδίας, φιλέτο βίσονα Καναδά, στρουθοκαμήλου, και καγκουρό, αλλά, προσέξτε: και φιλέτο κροκόδειλου Αφρικής προς 25 ευρώ το κιλό.

Ολα αυτά απαιτούν ουίσκι «μαλτ» πολύχρονης ωρίμανσης, ροζ σαμπάνια και γαλλικά λικέρ. Καλού - κακού η φασολάδα, με κάποια ρέγκα, είναι «μια κάποια λύση».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ