Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας ανταποδώσουμε

Σαν να τις έχει... δανειστεί από τους κεφαλαιοκράτες, ίσα ίσα για να φέρει σε πέρας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις. Μετά τους αγώνες σκοπεύει να τις «επιστρέψει» στους ιδιώτες για να πλουτίσουν, μετατρέποντας σε εμπόρευμα τις τεράστιες ανάγκες του λαού για άθληση.

Το αντάλλαγμα υποτίθεται ότι θα είναι η συντήρηση και λειτουργία(!), το «αντίτιμο» όμως για το λαό θα είναι μια ακριβοπληρωμένη έως και απλησίαστη ικανοποίηση μιας ανθρώπινης ανάγκης σε εγκαταστάσεις που ο ίδιος έχει πληρώσει για να κατασκευαστούν.

Είναι ένα ακόμη δείγμα της εμπορευματοποίησης που προωθεί βίαια η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς κοινωνικής μέριμνας. Από την Υγεία, μέχρι την Παιδεία και τώρα τελευταία τον Αθλητισμό, οι κυβερνώντες φτύνουν στα μούτρα μας τις χαριστικές ρυθμίσεις προς το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Τα όποια άλλοθι για την αγωνιστική απραξία - αν υπήρξαν ποτέ - περιορίζονται όλο και περισσότερο. Επιπρόσθετα έρχονται και οι εκλογές. Ας ανταποδώσουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ