Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ιαπωνικές... ρουκέτες

Η εκστρατεία της ιαπωνικής στρατιωτικής δύναμης στο Ιράκ είναι μάλλον κάτι περισσότερο από μια κίνηση αβροφροσύνης προς τον δοκιμαζόμενο πάτρωνα της χώρας, την Ουάσιγκτον. Αποδεικνύει, όπως φαίνεται από την είδηση που δημοσίευσαν χτες οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», πως οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για το «παιχνίδι» στην Απω Ανατολή, επιτρέποντας τη στρατιωτική ενίσχυση της «φόρου υποτελούς Ιαπωνίας», όπως θα 'λεγε και ο Μπρεζίνσκι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα των «Φ.Τ.», το Τόκιο ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ φυσικά, πυραυλικό σύστημα. Ηδη έχουν προβλεφτεί περίπου 1 δισ. δολάρια στον επόμενο προϋπολογισμό της χώρας για την εκκίνηση της διαδικασίας έρευνας και παραγωγής. Η πρώτη φάση του προγράμματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί το 2007.

Το ότι το πυραυλικό σύστημα ονομάζεται «αντιβαλλιστικό», δε φαίνεται να καθησυχάζει ούτε τη Βόρειο Κορέα, ούτε την Κίνα. Ολοι γνωρίζουν άλλωστε πως το ενδιαφέρον της υπερδύναμης «μεταφέρεται» από την Ευρώπη ανατολικότερα, με στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο του πιθανότερου μελλοντικού παγκόσμιου ανταγωνιστή, της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ