Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
«Ζωηρεύουν» τα σενάρια...

«Θα τα πούμε στη Βουλή», δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο εκ νέου αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή «για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες». Ο Κ. Σημίτης, με τη δήλωση αυτή, την οποία έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που ξεκίνησε προχτές θα μετατραπεί σε ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων του δικομματισμού.

Ο πρωθυπουργός συγχρόνως είπε, ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό «θα είναι ιδιαίτερα ζωηρή», ενώ δεν παρέλειψε να ισχυριστεί, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου «πως αυτός ο προϋπολογισμός είναι ένα ορόσημο ανάμεσα σε δύο περιόδους». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προηγούμενη περίοδος ήταν μια περίοδος που κεντρικός στόχος της ήταν η σταθεροποίηση της οικονομίας», ενώ με την περίοδο που αρχίζει μ' αυτό τον προϋπολογισμό, όπως ισχυρίστηκε: «Μπορούμε να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές διαδικασίες, ώστε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο και να φτάσουμε το μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών ως προς τις συνθήκες ζωής»...

Προμηνύονται εξελίξεις

Την ίδια στιγμή βέβαια, εκείνο που σίγουρα... «ζωηρεύει» είναι τα σενάρια που επιμένουν περί διαδοχής του Κ. Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ, από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ενώ συνεχώς διαρρέουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα μέσα στο Γενάρη. Πάντως χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει ότι σενάρια περί διαδοχής δεν... υφίστανται. «Νομίζω ότι είναι καιρός» και «οι σεναριογράφοι κάποια στιγμή κουράζονται. Επομένως, δεν έχω λόγο να τους δίνω τροφή», υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Χρ. Πρωτόπαππας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ