Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Μετωπικά Χριστούγεννα

Η χώρα καίγεται κυριολεκτικά, απ' τα ζεματιστά προβλήματα, αλλά ο προϋπολογισμός χτενίζεται... Η διεθνής συγκυρία μετατρέπεται σε ευκαιρία φόνου και πλουτισμού ενώ οι ντόπιοι «διάδοχοι διαχείρισης εντολών» ετοιμάζουν τα σμόκιν τους για να ορκιστούν υπηρέτες πιστοί των ξένων αφεντικών τους.

Αυτά τα Χριστούγεννα, που ο προϋπολογισμός συζητιέται (;) σ' ένα πενθήμερο προς χάριν των τηλεοπτικών μονολέπτων και των πρακτικών του κοινοβουλίου, η Ελλάς, σαν κοριτσάκι με τα 2004 σπίρτα, βουτηγμένη φουνταριστά στον οπορτουνίστικο μιλιταρισμό, θεωρείται συνεταίρος των μεγάλων δυνάμεων περιμένοντας τη γέννηση του θείου βρέφους με τα δικά της παιδιά πάνοπλα, απ' το Καταχάρ ως τη Βοσνία κι απ' τις θάλασσες της Αραβίας ως την έρημο του Ιράκ.

Οι αφεντολάγνοι έγιναν απροκάλυπτα υπερασπιστές της στρατιωτικοποίησης της πολιτικής, της ζωής, της εκπαίδευσης, της υγείας, των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων. Ολοι, με τη βοήθεια των δημοσιογράφων - διαφημιστών, «παλεύουν» σε κάποιο μέτωπο. Ο Κουλούρης στο μέτωπο της αγοράς με εχθρούς πίσω απ' τους πάγκους των λαϊκών. Ο Γιωργάκης στο μέτωπο του θρόνου, να σέρνει τη μαμά του σα μασκότ και να την υποχρεώνει να χορεύει ζεϊμπέκικο στο πάρτι (!) της ΑΕΚΑ. Ο Χρυσοχοΐδης στο μέτωπο κάμψης των αντιστάσεων μιας Γκερέκου. Ο Βενιζέλος στο μέτωπο της πολιτιστικής αναμόρφωσης του επιβήτορα των καρπουζιών. Ο Τσιτουρίδης στο μέτωπο προσεταιρισμού των εργολάβων στο γαλάζιο στρατόπεδο της εκλογικής εκστρατείας. Ο Αλογοσκούφης στο μέτωπο της αλλότριας διαφθοράς ως τη νίκη της τακτοποιημένης των ημετέρων. Ο Συνασπισμός στο μέτωπο της αναζήτησης ονομασίας ικανής να καλύπτει τις μπαντιέρες των πρώην, των νυν και των επόμενων ιδεολογικών παρεών που παλεύουν να γράψουν ιστορία μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μέρα του τρομοκρατικού κατακλυσμού, προορισμένου απ' τον αμερικάνικο θεό να πνίγει κάθε λαό που δεν ονειρεύεται να γίνει υπηρέτης - απόστολος.

Με τόσα μέτωπα ανοιχτά, όλα μακριά απ' την πραγματική επίθεση, το αιμοσταγές μέτωπο στο οποίο παλεύει ο λαός, η πλειοψηφία να επιζήσει, ο προϋπολογισμός είναι αποκαλυπτικός για όσους θέλουν ν' ακούνε τις πραγματικές σφαίρες κι όχι τα πυροτεχνήματα του πολέμου. Του ταξικού πολέμου με τις ασύλληπτες βαρβαρότητές του. Η άμυνα γυμνώνεται, τα σύνορα σβήνονται, τα κυριαρχικά δικαιώματα έχουν ήδη παραδοθεί απ' τους διαχειριστές της δοτής εξουσίας στους αμερικανο-νατοϊκούς και ευρωυποκριτές, αλλά η αλλοιωμένη πατρίδα δίνει το 9,55% του ΑΕΠ της για στρατιωτικές δαπάνες. Συνεισφορά στην τσέπη του Μπους, του Μπλερ και του μπιν Λάντεν. Ο κληρωτός κι ο έφεδρος παίρνουν απ' την πατρίδα 8 ευρώ το μήνα. Ενώ ο μισθοφόρος ΕΠ.ΟΠ. (επαγγελματίας οπλίτης) 1.200 ευρώ πρώτο μισθό. Ο αστυνομικός, στη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό ανδρών των σωμάτων ασφαλείας, προορισμένων να κυνηγούν διαδηλωτές, μαθητές, αγρότες, τους ίδιους τους εαυτούς ως εργαζόμενους, μπαίνει στο «σώμα» με 560 ευρώ το μήνα, εξαήμερο κι απλήρωτη υπερωρία! Ομως λεφτά για 3.000 πυροσβέστες που λείπουν απ' τη φλεγόμενη χώρα δεν υπάρχουν. Στο μέτωπο του καλοκαιριού, τις φωτιές θα τις σβήνουν με τα αρώματα της Γιάννας και τον ιδρώτα του Μίλερ τα κομάντο από τη Γιούτα και το Μάντσεστερ με το Φλωρίδη (ή όποιον βρεθεί στην «επιτελική» αυτή θέση) να τους θαυμάζει από τις οθόνες πλάσματος.

Στα χαρακώματα της ανεργίας, της χρυσοπληρωμένης υγείας, της μαύρης δεύτερης δουλιάς, της ρατσιστικής υπερωρίας, της παιδείας που διδάσκει τα παιδιά του δημοτικού πώς να γίνουν μέσ' την τάξη τους επιχειρηματίες, Λατσάκια, Μπομπολάκια, Κοκκαλάκια, ο λαός ξέρει καλά τους εφιάλτες του. Μόνο τους κομμουνιστές δε χρειάζεται να ψάξει αλλά μονάχα να στηρίξει και να δυναμώσει. Είναι εκεί, όρθιοι, στην πρώτη γραμμή της γνήσιας μάχης. Κι είν' αυτοί που στα απατηλά μέτωπα δε φιλεύονται με κουραμπιέδες εξουσίας γιατί ξέρουν πως είναι πασπαλισμένοι με στρυχνίνη... Καλά Χριστούγεννα. Τι σημαίνει στο μέτωπο της ζωής η ευχή;


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ