Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΔΟΙ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Κλείνουν σχεδόν ένα μήνα στους δρόμους

Για 25η μέρα συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι αεροσυνοδοί - φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αρνούμενοι να εργαστούν στη νέα εταιρία («Ολυμπιακές Αερογραμμές»), σε συνθήκες «ιπτάμενου Νταχάου», όπως περιγράφουν οι ίδιοι το νέο εργασιακό περιβάλλον.

Οι απεργοί, χτες, το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» κυβέρνησης και διοίκησης, που οδηγούν: Σε περικοπή των αποδοχών τους μέχρι και 40%. Σε διπλασιασμό των εβδομαδιαίων ωρών απασχόλησης. Στη διευκόλυνση ομαδικών απολύσεων με συνοπτικές διαδικασίες. Στην κατάργηση του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στον εξοστρακισμό του δικαιώματος στη μητρότητα και στη δραστική περικοπή των καλοκαιρινών αδειών.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου στον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται: Η διοίκηση στην προσπάθειά της να λειτουργήσει όπως - όπως τη νέα εταιρία: Χρησιμοποιεί απεργοσπαστικό μηχανισμό, ανεκπαίδευτο προσωπικό, ενώ έχει ενοικιάσει και ξένα αεροσκάφη μαζί με τα πληρώματα, επιβαρύνοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο, τα λειτουργικά έξοδα.

Οι αεροσυνοδοί της ΟΑ ζητούν τη συμπαράσταση των κομμάτων, επισημαίνοντας «δεν επαιτούμε, απαιτούμε τίποτα περισσότερο από τα ελάχιστα αυτονόητα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ