Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξενοδοχείο - κρεματόριο

Ενας νεκρός κι ένας τραυματίας από πυρκαγιά

Ενας αλλοδαπός εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 7.30 χτες το πρωί στο ξενοδοχείο «Δελφίνι», στην οδό Λεωχάρους 7, στο λιμάνι του Πειραιά. Νεκρός, πιθανότατα από αναθυμιάσεις, είναι ο 24χρονος Ρουμάνος Mapoleahil Catallih, που εργαζόταν ως οδηγός στο ξενοδοχείο. Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο 32χρονος Αλβανός ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου Robert Cotossi.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο η όλη υπόθεση φαίνεται ότι «μπάζει» σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας. Ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου εμφανίζεται ο Μιχαήλ Φερνάντος. Το ξενοδοχείο προμηθεύεται άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ και σύμφωνα με τη νομοθεσία, ανά 5 έτη ελέγχεται για την καταλληλότητα των μέτρων προστασίας ενοίκων και εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, το ξενοδοχείο είχε ελεγχθεί το 2000 και θα έπρεπε να επαναλεγχθεί το 2005, όμως όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, όπως ειπώθηκε από τους πυροσβέστες, δεν μπόρεσαν να εκκενώσουν εύκολα το κτίριο, που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ασφαλείς έξοδοι κινδύνου.

Οι 40 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευσαν με δεκατρία οχήματα, κατάφεραν και απεγκλώβισαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες διάσωσης, τους ενοίκους. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ