Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΜΠΟΤΑΖ»
Οι εφοπλιστές θα δρουν ασύδοτοι

Σε 10 μέρες από σήμερα, σύμφωνα με την αξίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τίθεται σε πλήρη ισχύ το Κοινοτικό νομοθετικό εξάμβλωμα κανονισμός 3577/92 που προβλέπει την πλήρη «ελευθεριότητα» του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις ελληνικές θάλασσες και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας βέβαια και την πλήρη συγκατάθεση της ΝΔ, είναι έτοιμη να τα «δώσει όλα»! Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να δώσει την παραμικρή δέσμευση, για κάποιους τουλάχιστον υποτυπώδεις περιορισμούς απέναντι στην εφοπλιστική ασυδοσία, ούτε ακόμα ότι θα παραμείνει σε ισχύ έστω το πλαφόν στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της τρίτης (οικονομικής) θέσης!

Ειδικότερα από όσα ανέφερε ο υπουργός έγινε φανερό ότι από την 1η Γενάρη του 2004 η κυβέρνηση δε θα είναι σε θέση να διατηρήσει ακόμα και αυτό το ανάπηρο καθεστώς εκπτώσεων που ισχύει σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών (πολύτεκνοι, συνταξιούχοι του ΝΑΤ και άλλοι) και αυτές μόνο στην οικονομική θέση. Ενώ για το πλαφόν στην τιμή του εισιτηρίου της οικονομικής θέσης ανέφερε: «Το πλαφόν της οικονομικής θέσης είναι κάτι που το κρατήσαμε το 2003, από εκεί και πέρα αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτό το πλαφόν της οικονομικής θέσης θα συνεχίσει να ισχύει για τους κατοίκους των μικρών νησιών και για κάποιες κατηγορίες που θεωρούμε ευαίσθητες κοινωνικά. Τώρα για έναν που θέλει να κάνει τουρισμό, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευέλικτοι»!

Σε ό,τι αφορά τις οργανικές συνθέσεις (του αριθμού του πληρώματος) των ακτοπλοϊκών πλοίων, αυτές τις εναπέθεσε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όπου έχουν προσφύγει οι ακτοπλόοι εφοπλιστές οι οποίοι ως γνωστό απαιτούν τη δραστική τους μείωση και για την ακρίβεια να τις καθορίζουν οι ίδιοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ