Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κοινή πάλη ανέργων - εργαζομένων

Από τη χτεσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΟΑΕΔ
Από τη χτεσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΟΑΕΔ
Την καταδίκη του νομοσχεδίου, που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να δώσει τζάμπα τους ανέργους στους εργοδότες, εξέφρασαν χτες τα μέλη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς. Η κινητοποίηση όμως δεν έμεινε μόνο στη διαμαρτυρία στη διεύθυνση, αλλά κυρίως στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, εκεί που συγκεντρώνονται καθημερινά δεκάδες άνεργοι.

Λίγη ώρα πριν, βέβαια, η κυβέρνηση, λες και ο ΟΑΕΔ είναι τσιφλίκι της, προσπάθησε να εμποδίσει αυτή την επικοινωνία των συνδικαλιστών με τους ανέργους. Αυτό καθώς είχε φροντίσει όχι μόνο να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου, αλλά να δώσει και διαταγή να κατεβάσουν τα ρολά για να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να μπουν μέσα. Κάτι φυσικά που δεν κατάφεραν, μετά την οργισμένη αντίδραση των συνδικαλιστών.

Τελικά, οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με την διευθύντρια Ολυμπία Σφικτή, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους και για το νομοσχέδιο, αλλά και για τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται μέσα από τον ΟΑΕΔ. Η διευθύντρια από την πλευρά της αρκέστηκε να δηλώσει ανεύθυνη για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν με τους ανέργους που περίμεναν για το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Εκεί, Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας, τους ενημέρωσε για τα σχέδια της κυβέρνησης να τους παραδίδει τζάμπα στους εργοδότες για εργασία, χωρίς αυτοί να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Οι άνεργοι έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών, σημείωσε, και τους κάλεσε να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Να συσπειρωθούν και να συμμετέχουν στους αγώνες των συνδικάτων και να διεκδικήσουν αιτήματα με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας, ο Φώτης Βαρδής, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο «Ρ» ότι με την κινητοποίηση εκφράστηκε η αντίθεση στο νομοσχέδιο που δίνει δωρεάν την εργασία των ανέργων στους εργοδότες και η απαίτηση για απόσυρσή του. Ταυτόχρονα κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που θέλησε να εμποδίσει τους συνδικαλιστές να αποκαλύψουν στους ανέργους τα αντεργατικά της σχέδια. Ο αυταρχισμός όμως, σημείωσε, δεν πτοεί τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα φουντώνει την αντίδρασή τους και η κυβέρνηση θα τη βρει μπροστά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ