Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ακόμη τρεις μήνες στη φυλακή ο Χοντορκόφσκι

ΜΟΣΧΑ.--

Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε χτες να παρατείνει κατά τρεις μήνες την κράτηση του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του πετρελαϊκού ομίλου «Yukos», Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που έληγε στις 30 Δεκέμβρη.

Η απόφαση εκδόθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στην οποία συμμετείχε ο Χοντορκόφσκι. Το δικαστήριο δέχτηκε την εισαγγελική πρόταση να μην επιτρέψει την απελευθέρωσή του με την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Οι εισαγγελείς είχαν ταχθεί κατά της απελευθέρωσής του με χρηματική εγγύηση επειδή υπάρχουν φόβοι για διαφυγή του στο εξωτερικό ή επηρεασμό μαρτύρων. Η απόφαση σημαίνει ότι ο Χοντορκόφσκι θα παραμείνει στη φυλακή και μετά τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στις 14 Μάρτη.

Παράλληλα χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο ρωσικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δε σχεδιάζει εκτεταμένη επανεθνικοποίηση των μεγάλων βιομηχανιών, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δε σημαίνει ότι όσοι παρανόμησαν στη διάρκεια των (ληστρικών) ιδιωτικοποιήσεων δε θα τιμωρηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ