Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ - ΔΕΑΕ - ΗΠΑ
Καντάφι: «Δεν κρύβουμε τίποτε»

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΙΕΝΝΗ.--

«Δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε, δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να κατασκευάσουμε όπλα μαζικής καταστροφής» δήλωνε, στο CNN, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή του ότι προτίθεται να υπογράψει και το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων.

Ο Καντάφι υποστήριξε ότι ο λαός του «βρίσκεται αντιμέτωπος με κακές φήμες και προπαγάνδα» και ότι «υφίσταται μια τρομοκρατική πολιτική» που θα πρέπει να σταματήσει. Τόνισε ότι η απόφασή του δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις εξελίξεις στο Ιράκ, αλλά μάλλον από μια διάθεση να απαλειφθούν τα όπλα μαζικής καταστροφής από ολόκληρη την περιοχή. Κατέληξε, δε, ότι «ευελπιστεί» η κίνηση αυτή να οδηγήσει σε άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της χώρας του από τις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι η Λιβύη επιθυμεί πολύ «τη συνεργασία σε όλους τους τομείς». Ο Μουαμάρ Καντάφι, μάλιστα, εγκαταλείποντας το, πάλαι ποτέ, μαχητικό του ύφος, προτίμησε να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, όταν ρωτήθηκε για την πολιτική του Προέδρου Μπους, δηλώνοντας ότι «έχει καλές και κακές πλευρές. Ελπίζουμε να επικρατήσουν οι πρώτες».

Χτες, η Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι, την επόμενη εβδομάδα, επίκειται επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΕΑΕ στη χώρα, με επικεφαλής τον Μοχάμαντ αλ Μπάρανταϊ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, καλωσόρισε, για άλλη μια φορά, τη λιβυκή απόφαση και ανακοίνωνε ότι «εφόσον αλλάζει η πολιτική και συμπεριφορά της Λιβύης και οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν το ζήτημα των κυρώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ