Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας (που κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό) έστειλε ο Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, παραθέτοντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των έκτακτων εκπαιδευτικών τόσο στο ίδρυμα της Αθήνας όσο και γενικότερα στα ΤΕΙ και ζητώντας ουσιαστικά, τη μονιμοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των εκτάκτων.

«Επειδή οι λεγόμενοι "έκτακτοι" εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΤΕΙ και έχουν επανειλημμένα (και όχι άπαξ) κριθεί ικανοί και επαρκείς, ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την ουσιαστική αναβάθμιση των ΤΕΙ είναι η αναβάθμιση της θέσης των "εκτάκτων" εκπαιδευτικών και η επακόλουθη μείωση του ποσοστού των συμβασιούχων σε λογικό επίπεδο», επισημαίνει ο σύλλογος της Αθήνας στην επιστολή του.

Στο ΤΕΙ Αθήνας οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί φτάνουν τους 1600, αποτελούν το 70% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού (ενώ οι μόνιμοι είναι μόλις το 30%) και καταλήγουν να είναι φθηνό εργατικό δυναμικό που επαναπροσλαμβάνεται επί 5, 10 ή και 25 χρόνια, κάθε χρόνο, μόνο για 8 ή 9 μήνες. Ο σύλλογος καταγγέλλει μάλιστα, ότι οι συμβάσεις τους έχουν παρανόμως καθυστερήσει, ενώ θα έπρεπε να υπογραφούν τρεις μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων (29/9/2003) και επιπλέον δεν τους έχουν αποδοθεί χρωστούμενες αποδοχές από την περσινή χρονιά και οι περσινές θα καθυστερήσουν υπερβολικά, με αποτέλεσμα άνθρωποι που συντηρούν οικογένειες να κάνουν Χριστούγεννα απλήρωτοι!

Αλλο ένα σοβαρό θεσμικό και δημοκρατικό ζήτημα είναι ότι, το πολυπληθέστερο αυτό τμήμα των διδασκόντων των ΤΕΙ, δεν έχουν λόγο, εκπροσώπηση και ψήφο στη Διοίκηση και στα όργανα λήψης αποφάσεων. «Ζητάμε τη θεσμοθέτηση της εκπροσώπησής μας στα όργανα του ΤΕΙ με λόγο και ψήφο», προσθέτει στην επιστολή του ο Σύλλογος που καταλήγει ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ