Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινές παραστάσεις
«Ρωμέο και Ιουλιέτα: Η τρίτη μνήμη», στο «Θησείον»
«Ρωμέο και Ιουλιέτα: Η τρίτη μνήμη», στο «Θησείον»
  • Μνήμες από παραστάσεις του Κουν για τις οποίες έγραψε τα πιο αγαπημένα τραγούδια ο Μάνος Χατζιδάκις, καταθέτει η παράσταση «Ο ύμνος στους Θεούς ας πάει», που θα παρουσιαστεί στο «Θέατρο Τέχνης - Κουν» στο Υπόγειο (5, 6, 12 και 13 Γενάρη). Η επιλογή του υλικού και η μουσική διδασκαλία είναι του Φίλιππου Τσαλαχούρη και η σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Οι μαθητές της σχολής του θεάτρου «θυμούνται» με εικόνες και μελωδίες από τους «Ορνιθες», τον «Ματωμένο γάμο», τον «Κύκλο με την κιμωλία», το «Λεωφορείο ο πόθος», τον «Γυάλινο κόσμο» και τον «Πλούτο».
  • Η παράσταση με τίτλο «Ρωμέο και Ιουλιέτα: Η τρίτη μνήμη», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, παρουσιάζεται, στο θέατρο «Θησείον», μέχρι τα τέλη Γενάρη. Παίχτηκε για λίγες μόνο παραστάσεις στο «Θησείον» τον περασμένο Ιούνη κι έπειτα φιλοξενήθηκε στο Tea tro della Limonaia της Φλωρεντίας. Μέσα από την πειραματική ματιά του Μιχαήλ Μαρμαρινού, το κλασικό κείμενο του Σαίξπηρ μεταμορφώνεται σε μια μουσική και δραματουργική χορογραφία. Ιδέα και σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, δραματουργική επεξεργασία Μιχαήλ Μαρμαρινού, Σοφίας Βγενοπούλου, μετάφραση Κώστα Καρθαίου, Νίκου Φλέσσα, Γιώργου Βουδικλάρη, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, σκηνογραφία Μιχαήλ Μαρμαρινού, Εύας Μανιδάκη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, επιμέλεια κίνησης Μέντη Μέγα. Παίζουν: Ρένα Ανδρεαδάκη, Γιώργος Βαλαής, Βασίλης Καραμπούλας, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δήμητρα Παπαχρήστου, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής.
  • Κάθε Παρασκευή στις 12 τα μεσάνυχτα και κάθε Κυριακή, στις 9:30 μμ, η θεατρική ομάδα «Στούντιο υπό το μηδέν» οργανώνει βραδιές playback Theatre, στο θέατρο «Αργώ». Μια μορφή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, όπου οι θεατές εμπιστεύονται τις ιστορίες τους στους ηθοποιούς και τις «αναδημιουργούν». Συντονίζει ο Νίκος Καραγεώργος. Παίζουν: Ηλίας Ποιμενίδης, Μιμί Μπούτσικου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ