Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Σε αποχή καλεί ο Ι. Γκεοργκάτζε

Ο Ι. Γκεοργκάτζε, πρώην υπουργός Ασφαλείας της Γεωργίας κι ηγέτης των λαϊκο-πατριωτικών δυνάμεων, στον οποίο απαγορεύτηκε η κάθοδος στις αυριανές προεδρικές εκλογές της 4ης Γενάρη, κάλεσε τους υποστηρικτές του σε αποχή από αυτές. Ο ίδιος σε συνέντευξη του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤΒ δήλωσε μεταξύ των άλλων πως «δύο κέντρα» έχουν «παραγγείλει» τη φυσική εξόντωσή του έναντι 500 χιλιάδων δολαρίων σε Τσετσένους αποσχιστές.

Στο μεταξύ ο Ι. Γκεοργκάτζε δεν είναι ο μόνος που καλεί σε αποχή. Σε αποχή έχουν καλέσει τόσο το Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, όσο και το Εργατικό κόμμα και το κίνημα «Αναγέννηση», που πρόσκειται στον Α. Αμπασίτζε, πρόεδρο της αυτόνομης Δημοκρατίας της Ατζαρίας. Ο τελευταίος κάτω από την πίεση των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα πως τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν την Κυριακή στην περιοχή του, αλλά το πολιτικό κίνημα στο οποίο στηρίζεται καλεί σε αποχή. Αντίθετα τα εκλογικά τμήματα δε θα ανοίξουν καθόλου στις αυτόνομες Δημοκρατίες της Αμπχαζίας και Νότιας Οσετίας, που τα τελευταία χρόνια έχουν αυτομολήσει από τη σύνθεση της Γεωργίας.

Τα ρωσικά ΜΜΕ εκτιμούν πως οι προεδρικές εκλογές κάθε άλλο παρά θα σταθεροποιήσουν την πολιτική κατάσταση στην πρώην αυτή σοβιετική Δημοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ