Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΟΥ ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
«Καταδικάζουμε την πολιτική Σαρόν»

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚ Ισραήλ, με ανακοίνωσή του, τοποθετείται εφ' όλης της ύλης για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή:

«Το ΚΚ Ισραήλ καταδικάζει το άνοιγμα πυρός εναντίον Ισραηλινών και ξένων διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του "φράκτη ασφαλείας" και το σοβαρό τραυματισμό του Τζιλ Νααμάτι. Το ΚΚ Ισραήλ καλεί τις Αρχές να παραπέμψουν σε δίκη τους στρατιώτες που πυροβόλησαν και τους αξιωματικούς που τους έδωσαν διαταγές να ανοίξουν πυρ.

Η προσπάθεια από τον πρωθυπουργό Σαρόν να εμπαίξει την ισραηλινή και τη διεθνή κοινή γνώμη ισχυριζόμενος ότι η προσάρτηση του 60% της Δυτικής Οχθης αποτελεί "οδυνηρή παραχώρηση" εκθέτει το σε ποια ένταση έχουν οδηγήσει οι πολιτικές του. Ο ισραηλινός λαός βλέπει με αυξανόμενη ανησυχία τη συνέχιση της αιματοχυσίας και τους αυξανόμενους αριθμούς των αρνητών στράτευσης και των στρατιωτών που αρνούνται να υπηρετήσουν, περιλαμβανομένων στρατεύσιμων φοιτητών, πιλότων και μελών των μονάδων των ειδικών δυνάμεων κομάντο, οι οποίοι δηλώνουν ότι τα εγκλήματα της κατοχής αποτελούν καταστροφή και για τους δύο λαούς. Ακόμη και ο Σαρόν και οι υπουργοί του δεν μπορούν να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις τεσσάρων πρώην αρχηγών των υπηρεσιών ασφαλείας ότι οι σημερινές πολιτικές θέτουν σε κίνδυνο το κράτος του Ισραήλ και δεν οδηγούν στην ειρήνη.

Αντί για μια αληθινή αλλαγή κατεύθυνσης, μια πορεία προς τον τερματισμό της κατοχής και την καταστροφή των εποικισμών, ο Σαρόν στη διάσκεψη Χερζλίγια επανέλαβε και πάλι την κενή νοήματος φράση του περί "οδυνηρών παραχωρήσεων".

Το ΚΚ Ισραήλ καταγγέλλει την προσπάθεια του Σαρόν να καταστρέψει πολιτικά την κυβέρνηση του Αχμεντ Κορέι (Αμπου Αλα) συνεχίζοντας την πολιτική των δολοφονιών, την κατασκευή του "τείχους ασφαλείας" και την εντεινόμενη κακομεταχείριση του παλαιστινιακού λαού. Το επόμενο βήμα του θα είναι η ανακοίνωση πως "δεν υπάρχει κανένας συνομιλητής" και μια απόπειρα να δικαιολογηθεί η μονομερής προσάρτηση.

Το ΚΚ Ισραήλ καταδικάζει την εκστρατεία καταπίεσης που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός στα Κατεχόμενα, και ειδικά στην περιοχή της Ράφα, που καθημερινά κοστίζει και νέα θύματα, περιλαμβανομένων παιδιών.

Το πολιτικό γραφείο καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στην οδό Γκεχά. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας κοστίζουν τις ζωές αθώων και βλάπτουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ένα ανεξάρτητο κράτος στο πλάι του Ισραήλ.

Το ΚΚ Ισραήλ το γεγονός ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Ισραηλινών και ξένων πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του "τείχους ασφαλείας" και τον σοβαρό τραυματισμό του ενός από αυτούς. Το ΚΚ Ισραήλ καλεί τις αρχές να παραπέμψουν σε δίκη τους στρατιώτες που πυροβόλησαν και τους αξιωματικούς που τους διέταξαν να το κάνουν.

Το πολιτικό γραφείο δηλώνει την ανησυχία του για το ότι η κυβέρνηση Σαρόν ακολουθεί την κυβέρνηση Μπους, η οποία προετοιμάζεται για μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας. Αυτός ο επαπειλούμενος πόλεμος μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής.

Η ανάμειξη του Ισραήλ στα επιθετικά σχέδια του Προέδρου Μπους στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς τακτικών πυρηνικών όπλων αποτελεί αληθινό κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής, περιλαμβανομένου του λαού του Ισραήλ.

Το ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ καλεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία της Λιβύης και την προθυμία του Ιράν να επιτρέψει τις διεθνείς επιθεωρήσεις των πυρηνικών του εγκαταστάσεων ως μια ευκαιρία να δηλώσει και τη δική της προθυμία να επιτρέψει επιθεωρήσεις. Το ΚΚ Ισραήλ καλεί την κυβέρνηση Σαρόν να ενταχθεί στη διεθνή συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και να συμμετάσχει στη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε μια περιφέρεια απαλλαγμένη από όπλα μαζικής καταστροφής.

Το ΠΓ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους νέους που αρνούνται να υπηρετήσουν στο στρατό κατοχής για λόγους συνείδησης, που περιμένουν τις ποινές τους μετά από μακροσκελείς δίκες και πάνω από ένα χρόνο κράτησης σε στρατιωτικές φυλακές. Το ΚΚ Ισραήλ καλεί για την αναγνώριση του δικαιώματος άρνησης υπηρεσίας στις κατεχόμενες περιοχές ή στο στρατό κατοχής.

Με την έλευση του 2004 το ΚΚ Ισραήλ ελπίζει ότι και οι δύο λαοί, ο Ισραηλινός και ο Παλαιστινιακός, θα απελευθερωθούν από την αιματηρή κατοχή, ότι θα υπάρξει επιτέλους μια ειρηνευτική συμφωνία στη βάση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, η πρωτεύουσα του οποίου θα είναι η Ανατολική Ιερουσαλήμ, πλάι στο κράτος του Ισραήλ, μαζί με μια λύση στο πρόβλημα των προσφύγων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ