Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Σίδερης
Βασίλης Σίδερης
Φωτ.

Στη μνήμη του ανθρώπου, ο οποίος έζησε τη ζωή του στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πιστός σε κάθε του βήμα στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, στελέχους του ΚΚΕ, που για μας ήταν ο λατρευτός σύζυγος, ο δάσκαλος, ο στοργικός πατέρας, προσφέρουμε 240 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Η οικογένειά του

  • Στη μνήμη του αγαπημένου θείου τους Αντώνη Καλαμπόγια, η Ειρήνη, ο Νίκος, ο Φίλιππας και ο Παντελής Κασσότης προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.
  • Επίσης στη μνήμη του Αντώνη Καλαμπόγια, η αδελφή του Αθηνά Καλαμπόγια προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, παλαίμαχου αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών κομμουνιστών, προσφέρω στην ΚΟ Πειραιά 300 ευρώ.

Βαγγέλης Τιμογιαννάκης

* * *

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Στις 29 Δεκέμβρη 2003 «έφυγε» από τη ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φτ.

Στις 12 Δεκέμβρη 2003, χάθηκε άδικα σε τροχαίο στη Σαντορίνη, ο οπαδός του ΚΚΕ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ηλία ΠΡΕΚΑΣ.

Μέλη του ΚΚΕ και φίλοι του από τη Σαντορίνη προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Σαντορίνης, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου ο Β. Πρέκας αγωνιζόταν.

** *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, 50 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, αγωνιστή της Μέσης Ανατολής στην Κατοχή, κρατούμενου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην έρημο, στελέχους του ΚΚΕ και έως το τέλος της ζωής του πρωτοπόρου σε όλους τους αγώνες, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» στον Κορυδαλλό, 40 ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΑΚΙΔΗΣ
Η συντρόφισσά του Τασία και ο γιος του Μίμης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον άδικο χαμό του ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Χαραλαμπία Αλιβιζάτου προσφέρει 25 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

  • Επίσης, στη μνήμη του Φώτη Μαντέλη, η ΚΟΒ Δαμουλιανάτων προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΘΕΟΦΑΝΗ ΣΑΠΡΙΚΗ και για την ονομαστική γιορτή του, η γυναίκα του Κασσιανή και η κόρη του Ευαγγελία προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΦΩΤΗ ΚΑΝΤΕΡΕ, ψηφοφόρου του ΚΚΕ και για τη σημερινή γιορτή του, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το οποίο αγωνίζεται 85 χρόνια για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό.

Μαρία Καντερέ

* * *

Η Βασιλική Ησαϊάδου προσφέρει στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 55 ευρώ, στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΤΗ, αγωνιστή για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας και τη δημοκρατία, ο οποίος εκτελέστηκε το 1947 στο Μεζούρλο της Λάρισας.

Στο τελευταίο γράμμα προς τους γονείς του, της 22 Φλεβάρη 1947, έγραφε:

«Γονείς μου μην με κλάψετε και μη μαυροφορέσετε, γιατί δεν ήμουνα φονιάς, ούτε κανένας κλέφτης. Ημουν ένας αγωνιστής και τίμιος πατριώτης. Κανέναν μάνα μου δεν πρόδωσα, ούτε έχω πειράξει. Κράτα την ψυχραιμία σου και ο θεός μεγάλος. Εγώ μάνα μου δεν πέθανα ούτε και θα πεθάνω γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουνε ποτέ μα πάντα στέκονται εμπρός μας. Μόνο της αδελφούλας μου να της το πεις ποιος ήμουν να μιμηθεί τα έργα μου και ό,τι θέλει ας πράξει.

Σας φιλώ σαν μελλοθάνατος ο γιος σας Κωνσταντίνος Δ. Κουτής, ετών 21».

  • Επίσης η Βασιλική Ησαϊάδου προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του αδικοχαμένου εγγονού της ΒΑΣΙΛΗ.

Γιάννης Παναγιώτου
Γιάννης Παναγιώτου
* * *

Φωτ.

Για τη γιορτή του αγαπημένου συζύγου και συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΣΗ (Ξάνθου), καπετάνιου της Μεραρχίας Αλμυρού - Φαρσάλων - Βελεστίνου προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αγαπημένε σύντροφέ μου, πέρασαν και άλλα Χριστούγεννα χωρίς εσένα. Είσαι συνέχεια στη σκέψη μου και κάθε μέρα μου λείπεις, μου λείπεις περισσότερο.

Η σύζυγός σου Ευαγγελία Γούση

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της μανούλας μου ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΦΑΙΔΩΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ.

Ευθ. Θεοδωρίδης

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΑΚΙΔΗΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 3 χρόνια, γεννήθηκε στην Αργυρούπολη του Πόντου το 1909. Στην Ελλάδα ήρθε το 1922 και μπαίνει στη βιοπάλη. Το 1928 εντάσσεται στο Σωματείο Αρτεργατών. Το 1933 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και τον τίτλο αυτόν τον κράτησε έως το θάνατό του. Από την πρώτη σύλληψή του από την Ασφάλεια το 1937, στις φυλακές, στην εξορία στον Αϊ - Στράτη και την Ικαρία, την περίοδο του Εμφύλιου, ξανά στη φυλακή και εξορία στην Ικαρία και το Μακρονήσι, το 1967 εξορία και πάλι. Αυτή η ακλόνητη πίστη και πρωτοπόρα δράση του θα συνοδεύουν πάντα τους κομμουνιστές της Κοκκινιάς.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Εύα και ο γιος του Βασίλης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

Παναγιώτης Αλαμανιώτης
Παναγιώτης Αλαμανιώτης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο Αριστοτέλης Κουραμπάς προσφέρει 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

* * *

Στη μνήμη των ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, των αδελφών ΠΑΝΑΓΗ και ΗΛΙΑ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ, οι οποίοι εκτελέστηκαν από κυβερνήσεις της Δεξιάς, των ΝΙΟΝΙΟΥ ΡΑΛΛΑΤΟΥ, ΓΑΒΡΙΗΛ και ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΛΛΑΤΟΥ, ΣΠΥΡ. ΑΝΑΛΥΤΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΑΤΟΥ, οι οποίοι απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς, στη μνήμη των ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗ και ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, οι οποίοι εκτελέστηκαν και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 1.080 ευρώ.

Γεράσιμος Φαρακλός, παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

Φωρτ.

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Αγγελική και τα παιδιά του Γιώργος Δεφαράνος και Ευθαλία Γιούρυντα (Τσέκου) προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΕΡΗ, δραστήριου μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στην ΚΟ Ελευσίνας για την Οικονομική Εξόρμηση 40 ευρώ.

Η γυναίκα του Ελένη

Η κόρη του Κατερίνα

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης ΑΛΚΗ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων, 350 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Μαρουσιού.

Η οικογένειά του

* * *

H συντροφική παρέα προσφέρει 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΜΟΥ.

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
* * *

φΩΤ.

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ. Γεννήθηκε το 1916 στη Μενδενίτσα Λοκρίδας. Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Δεκέμβρη 2000. Από προπολεμικά στην ΟΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Πολεμιστής στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Στην Εθνική Αντίσταση και στον ΕΛΑΣ το 1941-1945. Και ύστερα για 25 χρόνια με ισόβια, στις διάφορες φυλακές.

Επί χούντας, εξορία στα Γιούρα και τη Λέρο.

Μετά τη νομιμοποίηση, το 1974, για μερικά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην περιφρούρηση των Γραφείων του «Ριζοσπάστη». Δραστήριος μαχητής και στέλεχος σε όλους τους αγώνες.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος έως την τελευταία πνοή του.

Στη μνήμη του, ο φίλος του σ. Μίμης Σβερκούλης πρόσφερε στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.


Γιάννης Μπουρδάκος
Γιάννης Μπουρδάκος

Κώστας Κατσαβός
Κώστας Κατσαβός

Φώτης Μαντέλης
Φώτης Μαντέλης

Ελισάβετ Θεοδωρίδου
Ελισάβετ Θεοδωρίδου

Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης

Φαίδων Προσπαθόπουλος
Φαίδων Προσπαθόπουλος

Γιάννης Γούσης
Γιάννης Γούσης

Θεοφάνης Σαπρίκης
Θεοφάνης Σαπρίκης

Φώτης Καντερές
Φώτης Καντερές

Χρήστος Καστάνης
Χρήστος Καστάνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ