Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Οι μικρομεσαίοι έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ

Στα μαγαζιά στου Ψυρρή περιόδευσε κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ

Η Λιάνα Κανέλλη
Η Λιάνα Κανέλλη
Η μόνη επιλογή είναι η αντίσταση, η μόνη ελπίδα είναι το Μέτωπο, η μόνη ψήφος που πρέπει να πέσει στην κάλπη είναι η κόκκινη. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας, μιλώντας στη γειτονιά των μικροβιοτεχνών, μικρεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, στην πλατεία Ψυρρή. Στη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν τη συνόδευσαν η Χριστίνα Τσεντούρου, υποψήφια στη Β΄ Αθήνας και ο Χρήστος Τριάντης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.

Ο λόγος του ΚΚΕ έφτασε στη γειτονιά που σαρώνεται από την εκσυγχρονιστική λαίλαπα. Εκεί που εκατοντάδες μικροβιοτέχνες είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, ένιωσαν την τοκογλυφική θηλιά των τραπεζών να τους πνίγει, την αύξηση ενοικίων της επαγγελματικής στέγης να καταπλακώνει τους κόπους μιας ζωής και την εισβολή των εισαγόμενων προϊόντων της «παγκοσμιοποίησης» να τους κλέβει το ψωμί των οικογενειών τους. Ο λόγος του ΚΚΕ έφτασε στη γειτονιά που οι άνθρωποί της γνώρισαν ήδη απ' την καλή κι απ' την ανάποδη την ανάπτυξη αλά ΟΝΕ, που ευαγγελίζονται Σημίτης και Καραμανλής. Γι' αυτό και η διαπίστωση της Λιάνας Κανέλλη ότι «οι κόκκινοι είχαν δίκιο», συνάντησε τις επιδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Γιατί, όπως είπε η υποψήφια βουλευτής, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που προειδοποίησε και μίλησε καθαρά και ξάστερα για την τύχη της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσα στην ΕΕ.

Μιλώντας για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, η Λιάνα Κανέλλη προειδοποίησε πως αν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι δε θέλουν να ξαναγυρίσουν στο 1900, χωρίς μεροκάματο, αν δε θέλουν η σύνταξή τους να γίνει τιμητικό μετάλλιο μετά θάνατον, αν δε θέλουν τα σχολεία να κλείνουν και τα δημόσια νοσοκομεία να υποβαθμίζονται, τότε την Κυριακή πρέπει με την ψήφο τους «να βάλουν βαθιά την κόκκινη σφήνα στο τέρας του δικομματισμού». Και το μπορούμε - είπε - μη μου πείτε ότι δεν το μπορούμε. Γιατί το «ντέρμπι» των «αιώνιων ομοίων» είναι στημένο. Γίνεται μόνο και μόνο για να σας κλέψουν την ψήφο κι από τις 10 του μήνα οι ισχυροί να συνεχίσουν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η Χριστίνα Τσεντούρου
Η Χριστίνα Τσεντούρου
Η πατρίδα - κατέληξε - δεν είναι πολυκατοικία για να διαλέξουμε διαχειριστή. Η δική μας Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ. Το μέλλον μας δε θα το βρούμε στην ερημιά της ΟΝΕ, το μέλλον μας ανήκει και δε θα το συνυπογράψουμε με κανέναν απ' τους δύο.

Στην ΟΝΕ η κυβέρνηση Σημίτη δεν κλείδωσε τη δραχμή, κλείδωσε τα απαράβατα δικαιώματα του λαού μας, τόνισε ο Χρήστος Τριάντης, προειδοποιώντας ότι το δεύτερο πακέτο του ασφαλιστικού, που καθυστέρησε για προεκλογικούς λόγους, θα σαρώσει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Ο παλαίμαχος συνδικαλιστής των ΕΒΕ κατήγγειλε την επιχείρηση της κυβέρνησης να ρίξει στον τζόγο του Χρηματιστηρίου τα 3,5 τρισ. των αποθεματικών των Ταμείων και κάλεσε τους μικροβιοτέχνες να ενισχύσουν το μεγάλο δημοκρατικό Μέτωπο και να σταθούν δίπλα στους κομμουνιστές, στο Μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ