Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ «ΝΙΚΗ» ΚΑΙ «ΕΘΝΙΚΟ» ΣΤΙΓΜΑ

«4Η ΝΙΚΗ»: «Το βάπτισμα του διαδόχου πήρε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Αύριο θα το πάρει από την ΚΕ, στο τέλος Ιανουαρίου από το συνέδριο και αρχές Φεβρουαρίου από όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ενισχυμένος από την απόλυτη αποδοχή στο κόμμα και στη δυναμική που έχει δημιουργήσει η υποψηφιότητά του, ελπίζει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην 4η συνεχόμενη νίκη στις 7 Μαρτίου» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΔΑΚΡΥΑ... «Δάκρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου χθες στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν οι διαδικασίες και οι ημερομηνίες για τη διαδοχή. Οι εκλογές θα γίνουν οριστικά στις 7 Μαρτίου» («ΝΕΑ»).

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ... «Σημειολογική η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στη Μ. Ρεζάν μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο τίτλος της εκπομπής της εκλιπούσας "...έτσι, χωρίς πρόγραμμα", παραπέμπει και στην έλλειψη πολιτικών θέσεων του διαδόχου του κ. Σημίτη» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

«ΑΝΑΤΡΟΠΕΑΣ»... «Η τελευταία πράξη του σίριαλ της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ γράφεται σήμερα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης γνωρίζει πικρό τέλος, καθώς παραδίδει την αρχηγία στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πιέζει για μεγάλες ανατροπές σε πρόσωπα και διαδικασίες. Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, παραμένει βαρύ, αφού το ρήγμα στο παρασκήνιο βαθαίνει» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ»... «Με "εθνικό" και "συναινετικό" προφίλ εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε το "στίγμα" της πολιτικής που - ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - θα ακολουθήσει: Προβαίνοντας σε άνοιγμα προς την κεντροδεξιά, κατέστησε επίσης σαφές ότι τάσσεται υπέρ της εγκατάλειψης της αντιδεξιάς ρητορικής» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

«Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»... «Ο αέρας νίκης που έδωσε στη Δημοκρατική Παράταξη ο Γιώργος Παπανδρέου αποτυπώνεται πλέον σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, αλλά και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που προβλέπουν συντριπτική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου κατάφερε να ενώσει τη Δημοκρατική Παράταξη, να γλιτώσει το ΠΑΣΟΚ από την εκλογική συντριβή και να διαμορφώσει τις συνθήκες ριζικής αλλαγής του πολιτικού σκηνικού» («ΑΥΡΙΑΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ