Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

-- Πώς σχολιάζετε τα όσα λέγονται για τον Γ. Παπανδρέου, ότι θα κάνει αυτοκριτική;

-- Είναι απολύτως αφερέγγυος και αναξιόπιστος. Και μόνο από το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει στην άσκηση μιας αντιλαϊκής και αντιδραστικής πολιτικής εδώ και χρόνια. Αυτοκριτική μπορεί να κάνει, αλλά από τότε που η αυτοκριτική βγήκε στην επιφάνεια σε πάρα πολλές περιπτώσεις χάθηκε και η τσίπα, όπως ξέρετε, και το φιλότιμο. Και απ' αυτή την άποψη δεν έχουμε τουλάχιστον εμείς να φοβούμαστε τίποτα από την αυτοκριτική του Γ. Παπανδρέου. Μακάρι τα πράγματα να είχαν φτάσει εκεί, ούτως ώστε μια γνήσια αυτοκριτική να οδηγούσε σε αλλαγή πολιτικής. Αλλά αυτό το πολιτικό προσωπικό, είτε είναι υπουργοί, είτε είναι πρωθυπουργοί, είτε είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κάνει αυτοκριτική γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αλλαγή πλεύσης.

-- Γιατί έγινε η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ;

-- Για την υποκλοπή ψήφων και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ο κ. Σημίτης πάνω απ' όλα σκέφτηκε ότι πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις το ΠΑΣΟΚ είτε να κερδίσει τις εκλογές είτε να χάσει αξιοπρεπώς. Πολιτεύτηκε με βάση τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ.

-- Θα έχετε συμμάχους στα ψηφοδέλτιά σας;

-- Πάντα. Δεν είναι καινούριο. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δε μετέχουν μόνο μέλη και στελέχη του Κόμματος. Εμείς πάντοτε επιδιώκουμε να εκφράζονται στα ψηφοδέλτια και άλλοι άνθρωποι που μπορεί να συμφωνούν σε πολλά με το ΚΚΕ, αλλά και σε ορισμένα πράγματα να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Και αυτό το κάναμε όχι για λόγους πολιτικής διαφήμισης. Διότι οι συμμαχίες και η ενότητα δεν είναι θέμα διαφήμισης, είναι θέμα ουσίας. Το κάνουμε γιατί παλέψαμε από κοινού με άλλες δυνάμεις και αυτό θέλουμε να εκφραστεί. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα είναι ψηφοδέλτια στα οποία θα συμμετάσχουν οπωσδήποτε και συνεργαζόμενοι. Ακριβώς, θέλω να υποστηρίξω ότι για το ΚΚΕ η πολιτική των συμμαχιών είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν είναι πολιτική δημοσίων σχέσεων.

-- Λαμπερά ονόματα;

-- Λαμπεροί αγωνιστές και αγωνίστριες, αυτοί θα είναι στα ψηφοδέλτια. Ανθρωποι που τους ξέρει ο κόσμος και που τους ξέρει όχι στην πασαρέλα και στα κοσμικά γεγονότα, αλλά τους ζει δίπλα του, μπροστά του. Και όπως ξέρετε, το ΚΚΕ είναι απ' τα κόμματα εκείνα που δεν έχει το πλεονέκτημα να καλείται συχνά στις συζητήσεις και στους καναπέδες της τηλεόρασης. Και εμείς είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι από μια άποψη γιατί προβάλλονται καταξιωμένοι αγωνιστές στον κύκλο της δουλιάς τους, στον κλάδο τους, στη γειτονιά τους και στη δράση τους. Δεν έχουμε ανθρώπους οι οποίοι εμφυτεύονται από τα πάνω.

-- Τι λέτε για την κ. Κανέλλη;

-- Είναι μια μαχόμενη βουλευτής που αναδείχτηκε με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και όπως βλέπετε δίνει τη μάχη της με μεγάλο σθένος. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο έκφρασης. Αλλος μιλάει χειμαρρωδώς, άλλος έχει πιο ήρεμο ύφος. Ξέρετε, εμείς δε βγάζουμε ανθρώπους από το σωλήνα. Τυποποιημένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ελεγχόμενα χαμόγελα, ελεγχόμενη αγανάκτηση κλπ.

-- Θα πάει στην ΕΕ ο Κ. Σημίτης;

-- Γιατί να μας απασχολήσει αυτό; Δε μας απασχολεί αυτό το ζήτημα. Ξέρω εγώ τι θα κάνει ο κ. Σημίτης, τι θα κάνει η ΕΕ; Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το σύστημα αυτούς που το υπηρετούν προσπαθεί όπως μπορεί να τους αξιοποιήσει. Τώρα, αν θα βγει το αποτέλεσμα, πού να ξέρω;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ