Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Η ... «γαλέρα» με τους αναμεταδότες...

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή και Γιώργου Τσαπόγα στην ΕΡΤ

Στο ...«ναό» της «εκσυγχρονιστικής εξυγίανσης», στην ΕΡΤ, περιόδευσαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Γιώργος Τσαπόγας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το μέγαρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή και τις εγκαταστάσεις της ΝΕΤ στην Κατεχάκη.

Αναδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, το καθεστώς «γαλέρας», που έχει επιβληθεί στην ΕΡΤ, όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις και που, όχι μόνο δεν επιχειρείται το χτύπημά του, αλλά ομολογείται - και κατά τη διάρκεια της περιοδείας από στέλεχος της επιχείρησης - πως πρόκειται για το αποτέλεσμα της «εξυγίανσης» - δηλαδή της αποδυνάμωσης και αυτού του κρατικού φορέα - προς όφελος, προοπτικά, των «αετονύχηδων» της ιδιωτικοποίησης. «Στοιχίζουν λιγότερο» αυτές οι εργασιακές σχέσεις, μας είπε το συγκεκριμένο στέλεχος, φράση - «κλειδί» για το τι περιμένει τους εργαζόμενους, αν δεν αντιδράσουν.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη θερμότητα από τους εργαζόμενους, οι οποίοι τους πληροφόρησαν πως τίποτα δεν άλλαξε, αντίθετα, χειροτέρεψε και σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους και σε ό,τι αφορά την «αποψίλωση» του έμψυχου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της «ΕΡΤ». Πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέα παιδιά, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ με τρίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις, για 130 χιλιάδες δραχμές το μήνα και με μόλις τέσσερα ένσημα το μήνα! Ούτε λόγος, βέβαια, να γίνεται για άδειες, δώρα, υπερωρίες. Και αυτό να συνεχίζεται για χρόνια. Συγχρόνως, ολόκληρα τμήματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης υπολειτουργούν, από το μοντάζ - του οποίου οι βάρδιες μειώνονται λόγω κόστους(!) - μέχρι ακόμη και τις μεταγλωττίσεις ξένων παραγωγών που δίνονται σε ιδιωτικά συνεργεία!

Ο Σπύρος Χαλβατζής ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ πάνω στα προβλήματά τους και πρόσθεσε πως «η οικονομική κατάσταση δυσκολεύει». «Η ανεργία τραβάει την ανηφόρα. Πώς απαντάμε σε όλα αυτά, αν όχι με τον αγώνα και την ψήφο μας; Ο λαός πρέπει να σπάσει τη "φούσκα" του εγκλωβισμού. Είναι ψεύτικη αυτή η "φούσκα"». Ο κομμουνιστής υποψήφιος υπογράμμισε πως χρειάζεται στήριξη η κρατική ραδιοτηλεόραση, ενώ για τους συμβασιούχους σημείωσε ότι πρέπει να σπάσουν την πολιτική ομηρία τους, απαντώντας κατάλληλα και με την ψήφο τους στις εκλογές. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει "καρμπόν" τις εντολές από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Γι' αυτό χρειάζεται αγώνας», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.

Ο Γ. Τσαπόγας αναφέρθηκε στο οικονομικό έλλειμμα της ΕΡΤ και το «έλλειμμα» της ενημέρωσης του λαού, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος πληρώνει αδρά για τη στήριξή της και υπογράμμισε, απαντώντας στις ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές, πως «εμείς θεωρούμε επιτυχία την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ