Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Πολικό ψύχος επικράτησε χτες στη Βόρεια Ελλάδα, με χαμηλότερη θερμοκρασία στο Νευροκόπι, όπου το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειχνε -12, στην Κοζάνη -9, στην Αλεξανδρούπολη -6, στην Καβάλα -5 και στη Θεσσαλονίκη -4 βαθμούς Κελσίου. Το τσουχτερό κρύο επικρατεί σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς.

Χιόνια έπεσαν στη Δυτική Μακεδονία και σε πολλές περιοχές, όπως στους Νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, όπου η κυκλοφορία γινόταν στο επαρχιακό δίκτυο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα χιόνια που έπεσαν στην Ανατολική Μακεδονία και στη συνέχεια πάγωσαν μετέβαλαν τους δρόμους σε «παγίδες». Εντονα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Νομού Καβάλας, ενώ ο διάδρομος του αεροδρομίου Καβάλας καλύφθηκε από στρώμα πάγου και δεν πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο τα δρομολόγια της «Ολυμπιακής» από Αθήνα προς Καβάλα.

Από την κακοκαιρία ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες στους Νομούς Δράμας και Καβάλας. Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, της χιονόπτωσης και του παγετού ζημιές έχουν προκληθεί στα λαχανικά, ενώ τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί αν έχει πληγεί και η δεντροκαλλιέργεια. Ακόμη τα χωράφια στον κάμπο του Νευροκοπίου και των Φιλίππων έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στα σιτηρά.

Αρκετά χωριά, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια, που έχουν κλείσει τους δρόμους. Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε όλη τη χώρα ενώ στα «άσπρα» έχουν ντυθεί η Πεντέλη και η Πάρνηθα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, όλα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Από τον Πειραιά και τη Ραφήνα δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει πως το τσουχτερό κρύο θα είναι το γενικότερο χαρακτηριστικό του καιρού ενώ αναμένονται λίγες βροχές και εξασθένιση των ανέμων. Από το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός θα χαλάσει ξανά ενώ το κρύο θα διατηρηθεί έως τα τέλη της βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ