Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στη «Γουάκενχουτ»

Σε δύο απολύσεις εργαζομένων προχώρησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η πολυεθνική εταιρία «Γουάκενχουτ - Τράνσπορτ» (φύλαξη- χρηματαποστολές). Η παράταξη «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα Εργαζομένων Γουάκενχουτ-Τράνσπορτ» καταγγέλλει ότι η εταιρία έχει στόχο να συνεχίσει τις απολύσεις, υλοποιώντας τα σχέδιά της για εξαγορά και συγχώνευση με άλλες εταιρίες μεγαλώνοντας τα κέρδη της, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παράταξη στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι από πολύ νωρίς είχε επισημάνει και προειδοποιήσει τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις από την πολιτική που ακολουθεί η εταιρία, η οποία, στηριγμένη στις επιλογές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, προχωρά σε απολύσεις, περικοπές δικαιωμάτων, τρομοκρατία για όποιον δε συμμορφώνεται. Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι τεράστιες ευθύνες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του σωματείου αλλά και των ομοσπονδιών (ΟΙΥΕ-ΟΜΥΠΑΕ), οι οποίες για όλα αυτά δεν έβγαλαν μιλιά.

Η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα» δηλώνει ότι θα δώσει τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και πίστη στη δύναμη της ταξικής ενότητας, για να αντιμετωπιστεί και αυτή η επίθεση της εταιρίας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της εταιρίας. Να δώσουν αγωνιστική απάντηση γυρίζοντας την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Προτείνει άμεσα κοινή συνεδρίαση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και άμεσα κοινή Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων της εταιρίας. Απόφαση των ΔΣ και πρόταση στη Γενική Συνέλευση για αγωνιστική απάντηση στα μέτρα της εταιρίας με την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης.

Να σημειωθεί ότι χτες έγινε προσπάθεια να συνεδριάσει το 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του απέναντι στην επίθεση της εταιρίας, αλλά ξαφνικά ...«αρρώστησαν» τα 3 από τα 5 μέλη του συμβουλίου και έτσι το συμβούλιο αναβλήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ