Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Παράνομη η οικοδομική άδεια

Πρυτάνευσαν τα ιδιωτικά και οικονομικά συμφέροντα και αγνοήθηκαν τα πολεοδομικά κριτήρια στην περίπτωση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας για το πρώην κτήμα Θων. Την άποψη αυτή θα υποστηρίξει η σύμβουλος Επικρατείας Αικ. Σακελλαροπούλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει να ακυρωθεί το από 12.8.2002 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η από 31.1.2002 οικοδομική άδεια με την οποία επιτράπηκε στην Ανώνυμη Εταιρία «Μπάμπης Βωβός Τεχνική» να αναγείρει το οκταώροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων με υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, η Αικ. Σακελλαροπούλου θα υποστηρίξει ότι το ΠΔ που τροποποιεί το επίμαχο οικοδομικό τετράγωνο θα πρέπει να ακυρωθεί, καθώς δεν τροποποιήθηκε νόμιμα. Μάλιστα, θα επισημάνει ότι μεταξύ των συμφερόντων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας 5 και εκείνων της τεχνικής εταιρίας, επελέγη η εξυπηρέτηση του Μπάμπη Βωβού κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας και χωρίς ιδιαίτερο λόγο δημοσίου συμφέροντος που θα έπρεπε να συντρέχει.

Τέλος, σχετικά με την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του κτιρίου του Μπάμπη Βωβού, η σύμβουλος Επικρατείας θα προτείνει να γίνει δεκτή η προσφυγή των κατοίκων και να αναιρεθεί, ως εσφαλμένη, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας που έκρινε τα αντίθετα. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι η ανέγερση του 8ώροφου κτιρίου του Μπ. Βωβού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ