Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Αλληλεγγύη στους εργάτες, καταγγελία της κυβέρνησης

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αναδεικνύουν τις κύριες ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής για το διαρκές χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζικοί φορείς του Περιστερίου σε χτεσινή σύσκεψη που έκαναν, με αφορμή την απόλυση 183 εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο, ύστερα από πρόταση της παράταξης «Αγωνιστική Ενότητα». Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, τη δημοτική παράταξη «Αριστερή Κίνηση», την Επιτροπή Ειρήνης, το Παράρτημα του Συνδικάτου οικοδόμων και τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγωνιστική Συμπαράταξη».

Μέσω αυτών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι μαζικοί φορείς απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων στο δήμο, σταθερή και μόνιμη εργασία, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση.

Πριν από τη χτεσινή σύσκεψη, ο δήμαρχος Αντρέας Παχατουρίδης προσπάθησε να κάνει Δημοτικό Συμβούλιο σε άλλο κτίριο από αυτό που στεγάζεται σήμερα το δημαρχείο και στο οποίο συνεχίζουν την κατάληψη οι 183 εργαζόμενοι. Οι απολυμένοι, που έφτασαν τελικά στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία βέβαια στηρίζει αυτές τις επιλογές του Δήμου.

Στη Νέα Ιωνία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ν. Ιωνίας, απαιτώντας να ανακληθούν οι 40 απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για παραπέρα απολύσεις, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο, την οποία διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων, με τη συμμετοχή μαζικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής. Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 4ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας. Για αύριο, Παρασκευή, έχουν επίσης προγραμματιστεί 4ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας και γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 8 το πρωί.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας «δεκάδες εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά δήμους πετιούνται στον "καιάδα" της ανεργίας ή παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, θύματα της ανάλγητης αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης - δημάρχων». Σημειώνει ότι μέρα με τη μέρα διαμορφώνεται ένα μαύρο τοπίο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου καταργούνται εργατικά δικαιώματα, οι δήμοι μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες και οι δημότες σε πελάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ