Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Ομολόγησε ο ύποπτος για το φόνο της Λιντ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών Αννας Λιντ, ο 25χρονος Μιχάιλο Μιχαΐλοβιτς, ομολόγησε ότι διέπραξε το έγκλημα, δήλωσε χτες ο δικηγόρος του, Πέτερ Αλτιν. Ο Μιχαΐλοβιτς ομολόγησε την πράξη του στη διάρκεια νέας ανάκρισης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα της 10ης του Σεπτέμβρη, μέρας της δολοφονίας της Λιντ. Ο Αλτιν δήλωσε ότι η δολοφονία της υπουργού δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα Ανιέτα Λίντμπεργκ, η ομολογία του Μιχαΐλοβιτς θα έχει αποτέλεσμα μια γρηγορότερη δίκη με σχεδόν σίγουρη μια καταδικαστική απόφαση. Παράλληλα, οι ερευνητικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να απαγγείλουν πολύ σύντομα επίσημα κατηγορίες εναντίον του Μιχαΐλοβιτς, πιθανότατα στις 12 του Γενάρη, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρήκε ίχνη του DNA του Μιχαΐλοβιτς στο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για το φόνο. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει πριν από το τέλος του μήνα.

Γεννημένος στη Σουηδία από Σέρβους γονείς, ο Μιχαΐλοβις έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Ο ύποπτος ωστόσο θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, οπότε ενδέχεται να εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική και όχι στη φυλακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ