Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αντίο» στη Μαρία Ρεζάν

Eurokinissi

Το τελευταίο «αντίο» στη δημοσιογράφο Μαρία Ρεζάν, είπαν χτες, στις 2 μ.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών - όπου της παραχωρήθηκε τάφος από το Δήμο Αθηναίων - συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της. Μία σημαντική γυναίκα της ελληνικής δημοσιογραφίας, η Μαρία Ρεζάν, άφησε την τελευταία της πνοή, το Σάββατο 3/1/04, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Η Μαρία Ρεζάν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921, από Μικρασιάτες γονείς εβραϊκής καταγωγής. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στα τέλη της δεκαετίας του '50 στην εφημερίδα «Ελευθερία», όπου υπήρξε και υπεύθυνη της καλλιτεχνικής σελίδας. Το 1966 δημιούργησε την πρώτη της ραδιοφωνική παρέα με την Τασσώ Καββαδία, ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι από όπου επέστρεψε το 1978. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Καθημερινή». Το 1980 από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσίασε την εκπομπή: «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα». Μια εκπομπή που διακόπηκε δυο φορές πριν σταματήσει οριστικά το 1984.

Η Μαρία Ρεζάν επίσης υπήρξε η πρώτη γυναίκα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις αρχές της δεκαετίας του '80 και συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά, εφημερίδες, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ