Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΒΟΜΒΙΣΤΗ!

ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ!.. «Ο βομβιστής - από τον καιρό της Δημοκρατικής Αμυνας - πρωθυπουργός ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή του να αποχωρήσει με μία δήλωση - βόμβα για την παλαιά γενιά στελεχών (όχι μόνο) στο ΠΑΣΟΚ. Τάχθηκε - εμμέσως πλην σαφώς - υπέρ της ριζικής ανανέωσης» («ΝΕΑ»).

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ: «Μια νέα σελίδα για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ άνοιξαν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Το συμβόλαιο που συνυπέγραψαν αφορά αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα. Με σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις άνοιξε τις διαδικασίες της διαδοχής του πρωθυπουργός» («ΕΘΝΟΣ»).

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ: «"Συνέχεια με ανανέωση" είναι η "παρακαταθήκη" που αφήνει ο Κώστας Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο αδιαφιλονίκητος νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδωσε έμφαση στην αλλαγή που πρέπει να γίνει, "αλλαγή με σιγουριά". Ο κ. Σημίτης έκανε απολογισμό της πρωθυπουργίας του. Ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζεται να προσθέσει την "πινελιά" του στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ με νέο στιλ, ανανέωση σε πρόσωπα και περιοδείες από Εβρο ως την Κρήτη» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΤΟ «ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ»: «Σε προσωπικό στοίχημα θα αναδείξει ο Γ. Παπανδρέου την ανατροπή των δυσμενών ως σήμερα προβλέψεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που θα διεξαχθούν τελικώς στις 7 Μαρτίου. Ο νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από την Αχαΐα, τόπο καταγωγής των Παπανδρέου και παραδοσιακό προπύργιο των προοδευτικών αγώνων κατά της συντηρητικής παράταξης. Η αναμέτρηση με τον χρόνο και τις αντικειμενικές δυσχέρειες άρχισε ήδη από χθες με την επίσημη δρομολόγηση της διαδοχής και στο κυβερνών κόμμα έχει πλέον "κράτος και βασίλειο" η αισιοδοξία, εν αντιθέσει με την κατήφεια που εγκαταστάθηκε στους κόλπους της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά και των μικρότερων κομμάτων» («ΒΗΜΑ»).

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ... «Αρχηγός περιορισμένης ευθύνης καθίσταται ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου. Από τη μία η ιδιότυπη ομηρία της διαρχίας, που τον τοποθετεί στη σκιά του κ. Σημίτη, και από την άλλη η αμφισβήτησή του από τους "βαρόνους" του ΠΑΣΟΚ συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΥΦΟΡΙΑ: «Η επίσπευση των εκλογών δημιουργεί ευφορία στους παράγοντες της αγοράς, ενώ τα πρόσωπα που έρχονται στο προσκήνιο γεννούν την προσδοκία δυναμικών εξελίξεων στην οικονομία, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Οι τομές που οι επιχειρηματίες ζητούν για την οικονομία αναμένεται ότι θα περιλαμβάνονται στα προγράμματα των δύο κομμάτων, που διεκδικούν την εξουσία» («ΚΕΡΔΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ