Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τους θάβουν ζωντανούς...

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.- Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν οι πολιτικοί κρατούμενοι της Τουρκίας και οι συγγενείς τους, εναντίον των Λευκών Κελιών, οι εξελίξεις στο «μέτωπο» των οποίων συνεχίζουν να είναι αλγεινές.

Στις ειδήσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα, που εκτός Τουρκίας «θάφτηκαν», περιλαμβάνονται ο θάνατος ενός κρατούμενου στην «ειδικού τύπου» φυλακή της Καρτάλ από διαβητικό κώμα, καθώς οι δεσμοφύλακες δεν επέτρεψαν την περίθαλψή του (!), το άνοιγμα των νέων, υπόγειωνΛευκών Κελιών στο Ντιάρμπακιρ, και η νέα έναρξη απεργίας πείνας από 141 κρατούμενους στη φυλακή τύπου F στην Τεκιρντάγκ. Απεργία πείνας υπάρχει σε εξέλιξη εδώ και 112 μέρες και στην Αγκυρα, από γονείς πολιτικών κρατούμενων, κάποιους εκ των οποίων οι αρχές συνέλαβαν (!).

Η οργάνωση των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων, Ταγιάντ, διοργανώνει κινητοποιήσεις σε διάφορα σημεία της Τουρκίας, και ένας τρόπος καταγγελίας είναι ότι κάποιοι μπαίνουν σε γυάλινα «κελιά». Σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο και Αγγλία, Τούρκοι μετανάστες έχουν ξεκινήσει απεργίες πείνας 50 ημερών σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ