Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ»
Επίθεση με βρισιές και προπηλακισμό

Βίαια αντέδρασε ο διευθυντής  των καταστημάτων στην κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων για την κυριακάτικη αργία

Επίθεση με βρισιές και προπηλακισμούς δέχτηκε η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, από τον διευθυντή της αλυσίδας καταστημάτων «Μασούτης Α.Ε.», κ. Αγγελίδη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, έξω από την είσοδο του καταστήματος στην Περαία την Κυριακή 2 Απρίλη.

Η Ενωση αποφάσισε το δίωρο αποκλεισμό του καταστήματος, διαμαρτυρόμενη για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας. Μέλη της Ενωσης καλούσαν τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν την Κυριακή ως ένδειξη συμπαράστασης, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση, πλην λίγων εξαιρέσεων. Ο κ. Αγγελίδης ειδοποιήθηκε και όταν έφτασε άφησε όλη την οργή του να ξεσπάσει πάνω στην Σοφία Καλαντίδου και άλλα μέλη του ΔΣ της Ενωσης, στους οποίους επιτέθηκε με βρισιές και σπρωξιές. Παρότρυνε επίσης τους πελάτες να χτυπήσουν τους συνδικαλιστές.

Η ψύχραιμη στάση των εργαζομένων, απέτρεψε συνέχιση των επεισοδίων. Το μέλος της διοίκησης Α. Χανίδης, που επίσης προπηλακίστηκε, δήλωσε: «Με βρισιές και απειλές προσπαθούσε να μας διώξει. Παρότρυνε τους πελάτες να μας χτυπήσουν. Με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο επιτέθηκε ενάντια στην πρόεδρό μας και υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, και άλλα μέλη της διοίκησης. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και την Κυριακή 16 Απρίλη - με μια ανάπαυλα την ημέρα των εκλογών - θα είμαστε πάλι εκεί για να περιφρουρήσουμε την κυριακάτικη αργία. Αυτή τη φορά θα πάμε με περισσότερο κόσμο και θα αποκλείσουμε όλα τα σούπερ μάρκετ της περιοχής».

Η Σοφία Καλαντίδου με δήλωσή της στο «Ρ» υπογράμμισε: «Εμείς δεν πτοούμαστε από τις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες της εργοδοσίας, που αποσκοπούν στην επίδειξη δύναμης και τον εκφοβισμό κυρίως του προσωπικού. Να σημειώσω ότι την άλλη μέρα μετά τα επεισόδια πήραμε τηλεφωνήματα από μέλη του προσωπικού άλλου καταστήματος της εταιρίας "Μασούτης", που μας συνεχάρησαν για τη στάση μας και μας προέτρεψαν να πάμε να αποκλείσουμε και το δικό τους κατάστημα.

Εχουμε ήδη καταθέσει στην Περιφέρεια ενστάσεις κατά της νομιμότητας της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της απόφασης του νομάρχη, ζητώντας την ανάκληση των αποφάσεων και σήμερα περιμένουμε την απάντηση της Περιφέρειας. Αν απορριφθούν οι ενστάσεις μας, εμείς εδώ είμαστε και θα συνεχίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ