Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Και άλλα προεκλογικά εγκαίνια σχολείων

Συνεχίζοντας την... πολιτική των προεκλογικών εγκαινίων, ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης εγκαινίασε χτες το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο στην Παιανία Αττικής.

Με αφορμή τα εγκαίνια του σχολείου, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της διπλοβάρδιας και ότι το κτίσιμο του νέου σχολείου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα για την κατάργηση της διπλοβάρδιας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λέγοντας ότι έχουν χτιστεί ή βρίσκονται υπό εκτέλεση περίπου 3.500 αίθουσες. Σε ό,τι αφορά βέβαια την κατάργηση της διπλοβάρδιας, μαθητές και γονείς οι οποίοι ζητούν να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία ως μόνη λύση για το πρόβλημα, έζησαν τα τελευταία χρόνια ένα μπαράζ συγχωνεύσεων σχολείων και συμπτύξεων στο όνομα της λειτουργίας των σχολείων σε πρωινή βάρδια.

Ως «εμπαιγμό και πρόκληση» καταγγέλλει την παρουσία του υπουργού στο υπό κατασκευή σχολείο ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου». «Είναι και αυτό δείγμα της πολιτικής στην εκπαίδευση, καθώς η πολιτεία επί 15 χρόνια αδιαφορούσε και κωλυσιεργούσε τη δημιουργία του νέου σχολείου μετατρέποντάς το σε "γεφύρι της Αρτας"», τονίζοντας πως «είναι εμπαιγμός ότι έρχεται να θεμελιώσει και όχι να παραδώσει το νέο σχολείο» ο υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ