Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Ζητούν ξένους εποχιακούς εργάτες

Την εφαρμογή των διακρατικών συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα για την εποχιακή απασχόληση εργατών από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ζήτησε ο δήμαρχος Νέας Βρύσης Γιαννιτσών, Θ. Θεοδωρίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Στο Νομό Πέλλας, είπε, υπάρχει έλλειψη Ελλήνων εργατών και μόνο στην περιοχή Γιαννιτσών χρειάζονται 4.000-5.000 άτομα, προκειμένου να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες και ιδίως στην καλλιέργεια και συγκομιδή σπαραγγιού, καπνού, ροδάκινου. Βάσει των διακρατικών συμφωνιών απασχολούνται σήμερα στην περιοχή μόνο 800 εποχιακοί εργάτες. Ο δήμαρχος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, που αφορούν τη χορήγηση άδειας παραμονής στους εποχιακούς αλλοδαπούς εργάτες.

Σημειώνεται ότι οι διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Αλβανία και τη Βουλγαρία προβλέπουν την απασχόληση εποχιακών εργατών από τις χώρες αυτές, εφόσον υπάρχει βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι δεν υπάρχουν Ελληνες που επιθυμούν να απασχοληθούν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Την ίδια πάντως ώρα που διατυπώνεται το αίτημα για την επίσπευση των διαδικασιών εισόδου αλλοδαπών εργατών στο Νομό Πέλλας υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας. Μάλιστα έχουν διαπιστωθεί και περιπτώσεις αμοιβής ξένων εργατών με εξευτελιστικά μεροκάματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ