Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ
Ασφυκτικές προθεσμίες και για τη στεγαστική συνδρομή

Μετά από ένα εξάμηνο περίπου αρχίζουν να λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των σεισμοπλήκτων, ώστε να τους χορηγηθεί και αυτή η ανεπαρκής έστω στεγαστική συνδρομή για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους. Οι ασφυκτικές αυτές προθεσμίες έχουν καθιερωθεί από την κυβέρνηση με αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων αυτών λήγουν ένα ακριβώς χρόνο από τότε που κάθε περιοχή της Αττικής εντάχτηκε στις σεισμόπληκτες.

Με δεδομένη την καθυστέρηση που υπάρχει στην κατάθεση των αιτήσεων για τη στεγαστική συνδρομή, εξαιτίας βέβαια και της υπέρογκης γραφειοκρατίας που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε τον κατάλογο με την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που ισχύει για την κάθε περιοχή. Συγκεκριμένα:

  • Στις 10-9-2000 λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τους κατοίκους των δήμων: Αγίων Αναργύρων, Ανω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Ιλίου, Καματερού, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ερυθραίας, Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου.
  • Στις 20-9-2000 λήγει η προθεσμία για τους κατοίκους των εξής δήμων: Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αμπελακίων Σαλαμίνας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Ν. Ηρακλείου, Νίκαιας, Πειραιά, Περάματος, Πεύκης και Ταύρου.
  • Στις 27-9-2000 λήγουν οι προθεσμίες για τους εξής δήμους: Δραπετσώνας, Καλλιθέας, Μάνδρας, Μαγούλας, Μοσχάτου και Χαλανδρίου.
  • Στις 10-11-2000 λήγουν οι προθεσμίες στους εξής δήμους: Αθηναίων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Κορωπίου, Π. Φαλήρου και Σαλαμίνας.
  • Στις 19-11-2000 λήγουν οι προθεσμίες στους εξής δήμους: Αγίας Παρασκευής, Δερβενοχωρίων, Θήβας, Μεγάρων, Οινοφύτων, Τανάγρας και Φιλοθέης.
Και... μεμονωμένα

Για αρκετούς όμως δήμους οι δικαιούχοι στεγαστικής συνδρομής σεισμόπληκτοι θα καθορίζονται... ονομαστικά με αποφάσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, οι οποίες θα δημοσιεύονται σε Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Μετά τη δημοσίευση θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στους αρμόδιους ΓΑΣ εντός προθεσμίας ενός χρόνου. Οι σεισμόπληκτοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόσθετο γραφειοκρατικό εμπόδιο προκειμένου να πάρουν τη στεγαστική συνδρομή ανήκουν στους εξής δήμους: Αγ. Δημητρίου, Αγ. Στεφάνου, Αλίμου, Αργυρούπολης, Αρτέμιδας, Αυλώνα, Βάρης, Βούλας, Βύρωνα, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Δάφνης, Δροσιάς, Εκάλης, Ελληνικού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καλαμακίου, Κρυονερίου, Λαυρίου, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου, Ν. Μάκρης, Ν. Σμύρνης, Παιανίας, Παλλήνης, Παπάγου, Πεντέλης, Πετραλώνων, Πικερμίου, Ραφήνας, Ροδόπολης, Σπάτων, Σταμάτας, Συκαμίνου, Υμηττού, Χολαργού, Ψυχικού, Ωρωπού, Μελισσίων, Αφιδνών, Αναβύσσου, Ανθούσας, Ανοιξης, Βουλιαγμένης, Ερυθρών, Καλυβίων, Καπανδριτίου, Κερατέας, Κουβαρά, Μαλακάσας και Π. Φώκαιας.

Απλήρωτοι οι μηχανικοί για τις αυτοψίες...

Στο μεταξύ, απλήρωτοι παραμένουν ακόμη - έξι μήνες και πλέον μετά το σεισμό - οι μηχανικοί που εργάζονται στο δημόσιο για τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν στα σεισμόπληκτα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους (ΕΜΔΥΔΑΣ), η οποία με επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελή, του επισημαίνει ότι η Διοίκηση αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά τους μηχανικούς και με υποτιμητικό τρόπο. Η ΕΜΔΥΔΑΣ, αφού ζητά να αρθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, επισημαίνει: «Η συνέχιση των καθυστερήσεων και των παλινωδιών στο θέμα της πληρωμής των συναδέλφων εδραιώνει την πεποίθηση για απαξίωση του κλάδου από την πολιτική ηγεσία, που κυριαρχεί ήδη σε πολλούς συναδέλφους, μετά μάλιστα και από την αρνητική διάθεση για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του κλάδου. Αυτό μπορεί για άλλη μια φορά να μας αναγκάσει να οδηγηθούμε σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ