Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Για τη συγκρότηση του μετώπου πάλης

Του Διαμαντή ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ*

Εμείς, σαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, στηρίζουμε το ΚΚΕ κι αυτό γιατί είναι το μοναδικό κόμμα, που είναι κοντά μας, που μας στηρίζει στις επιθέσεις που δεχόμαστε συνέχεια από την εργοδοσία, από τον ΣΕΒ του κ. Στράτου, μέχρι τον μικρότερο βιομήχανο. Να αναφέρω ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα: Στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου υπήρχαν πριν μερικά χρόνια, 16 εργοστασιακά σωματεία και σήμερα έχουν απομείνει μόνο 4, ενώ τα εργοστάσια συνεχίζουν να υπάρχουν και να αυξάνονται, όπως και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Το εισόδημα όλων των εργαζομένων, όσον αφορά τουλάχιστον το χώρο του δικού μας εργοστασίου, της FINTEXPORT, έχει μειωθεί στα επίπεδα του '82 - '83 και αυξήσεις δε δίνονται από τους εργοδότες. Ολα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου της FINTEXPORT, μετά από πρόταση δική μου, αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ.

Πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους βρίσκεται στην πολιτική κατεύθυνση που δίνει σήμερα το ΚΚΕ. Δηλαδή, να σταματήσει η αδιαφορία, να μην περιμένουμε να τα κάνουν όλα οι εκάστοτε κυβερνήσεις και να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας. Να συμβάλουμε και με την ψήφο μας στο ΚΚΕ, στη συγκρότηση μετώπου πάλης, που θα αποκρούσει την αντεργατική πολιτική και θα μπορέσει να επιβάλει μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ