Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Αντίσταση με ψήφο στο ΚΚΕ

Ο Κώστας Αλυσανδράκης
Ο Κώστας Αλυσανδράκης
Τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησαν, προχτές Κυριακή το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Πρέβεζας, οι κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ μαζί με πλήθος αγωνιστών, απλών εργαζομένων και παραγόντων της κοινωνικής ζωής στην περιοχή. Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν ο παλμός και ο ενθουσιασμός αλλά και η πλατιά συμμετοχή παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους και οι: Γ. Νόβας, νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της Κίνησης «Νομαρχιακοί Ορίζοντες», Φώτης Σωτηριάδης και Ντίνα Καλέση, δημοτικοί σύμβουλοι Πρέβεζας, Λάζαρος Μάρκου, αντιδήμαρχος Φαναρίου, Β. Τσοβίλης και Κ. Βουλιστιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι Λούρου, Απ. Ντούσιας, πρόεδρος της ΕΑΣ, Μάρκος Ευθυμίου, γραμματέας του ΕΚ Πρέβεζας, και το μέλος του ΔΣ Κ. Λάμπρου, Φ. Ραυτόπουλος, πρόεδρος συνεταιρισμού, και Β. Καραπιπέρης, πρόεδρος σωματείου λιμενεργατών.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Σταύρος Βλάχος, Κ. Κωτσαντής και Αγγ. Ρεμπής, ενώ μίλησε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών της 9ης Απρίλη. Και αφού προειδοποίησε για τα νέα σκληρότερα μέτρα που ετοιμάζονται σε βάρος των εργαζομένων, απ' όποια κυβέρνηση εκλεγεί, υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης του ελληνικού λαού και με την ψήφο στο ΚΚΕ να χτίσει το Λαϊκό Μέτωπο, για να σπάσει το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας. Για να μετατραπεί η ψήφος σε λαϊκή δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης την επόμενη των εκλογών, όπως είπε.

Στο χαιρετισμό του ο Σταύρος Βλάχος κάλεσε το λαό της Πρέβεζας να καταδικάσει με την ψήφο του και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα. «Οποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική θα συνεχίσει φέρνοντας νέα δεινά στο λαό. Μόνη ελπίδα και διέξοδος είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στα σχέδια της πλουτοκρατίας», είπε.

Ο Κ. Κωτσαντής πρόβαλε ότι η απάντηση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι μαύρο στο δικομματισμό και τα δεκανίκια του με ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί είναι ο δικομματισμός που με την πολιτική της ΟΝΕ έχει οδηγήσει το νομό στο μαρασμό, ανεβάζοντας την ανεργία στο 15%, φέρνοντας τους αγρότες στα όρια της απόγνωσης, θάβοντας τα οπωροκηπευτικά κλπ.

Ο Αντώνης Ρεμπής στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της ειρήνης και της δημοκρατίας, επισημαίνοντας τον αρνητικό ρόλο της βάσης του Ακτίου για τα εθνικά συμφέροντα και την ανάπτυξη του νομού. «Τα σύννεφα του πολέμου - είπε - πυκνώνουν και γίνονται επικίνδυνα για τη χώρα μας». Ενώ, αναφερόμενος στις Συνόδους Κορυφής του Ελσίνκι και της Λισαβόνας, στο Σύμφωνο Σταθερότητας, τόνισε ότι δρομολογούν νέα δεινά και κινδύνους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Και κατέληξε: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενάντια στον πόλεμο και την ΟΝΕ. Είναι ψήφος υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ