Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινο στο «φίνις»

Το είπε ο Κ. Σημίτης και μέρες τώρα μας ζαλίζουν τα φερέφωνα, αναλαμβάνοντας να πείσουν για τη σοβαρότητα του αποφθέγματος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δυνατό φίνις» είχε πει πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να «τεκμηριώσει» την αισιοδοξία του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Σίγουρα αυτή η πίστη του στο δυνατό φίνις δεν είναι μετέωρη.

Η ηγεσία των εκσυγχρονιστών γνωρίζει πολύ καλά ότι διαθέτει ανεξάντλητες εφεδρείες, οι οποίες στηρίζονται σε τρία κυρίως ερείσματα: Πρώτον, στην πρωτοφανή υποστήριξη από την πλουτοκρατία και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ. Οι πάντες το διαπιστώνουν και το βλέπουν και βέβαια αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη του στόχου: την επανεκλογή της εκλεκτής τους κυβέρνησης. Φυσικά, τα μεγάλα αφεντικά δεν ελέγχουν μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και το χρήμα... Δεύτερον, στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των κυβερνώντων. Στην πραγματικότητα, εδώ και μήνες, οι κρατικές υποδομές και τμήμα του στελεχικού δυναμικού έχουν επιστρατευτεί στον «υπέρ πάντων αγώνα». Τρίτον, στην «έξωθεν καλή μαρτυρία» του ξένου παράγοντα, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία δεν τήρησε καν τα προσχήματα (Ν. Μπερνς), προκειμένου να δείξει την προτίμησή της.

Αυτά τα ερείσματα επιτρέπουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προσδοκά ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή τους τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, ώστε να κορυφώσει την επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου, εξαγοράς συνειδήσεων, εκβιασμών, προβοκάτσιας, τρομοκράτησης, κ.ο.κ. Υπάρχει, άλλωστε, πλούσια παράδοση σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στόχος, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, είναι κυρίως οι αριστεροί ψηφοφόροι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με περισσή αλαζονεία, πάντα θεωρούσε ότι της «ανήκουν» και εύκολα μπορεί να τους «αποκτήσει». Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για το «δυνατό φίνις», ότι δηλαδή μπορούν εύκολα να χειραγωγήσουν και μαντρώσουν τους «ευρισκόμενους στα αριστερά» τους.

Εχει έρθει η ώρα όμως, αυτή η αλαζονεία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Είναι ευκαιρία, αυτή την Κυριακή, όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό, να «πετάξουν εκτός», αυτούς που τους καταδυναστεύουν χρόνια τώρα, διασύροντας, ταυτόχρονα, κάθε πανανθρώπινη αξία που πιάνουν στο στόμα τους, για να καλύψουν τη βαρβαρότητά τους. Οι αριστεροί όχι μόνο αντιλαμβάνονται περισσότερο από ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τα ιδανικά τους, αλλά βρίσκεται απέναντι σε αυτά. Περισσότερο από ποτέ έχουν καταλάβει ότι η κόκκινη ψήφος είναι αυτή που μπορεί να κάνει «τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση».


Π.Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΛΑΒΑΤΕ ΘΕΣΕΙΣ... (2007-02-08 00:00:00.0)
ΕΝΑ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ (2006-06-09 00:00:00.0)
Οξύτατες βολές κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ (2004-05-07 00:00:00.0)
«Καθαρό το κούτελο» (2004-02-20 00:00:00.0)
Απατηλές διακηρύξεις και υποκρισία (2004-02-17 00:00:00.0)
...και το ψάρεμα στα θολά νερά (2003-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ