Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αγωνιούν και «σκηνοθετούν» πόλωση

«Ασχετοσύνη», «ψευταράκοι της Ρηγίλλης», «χαμελαιοντισμός», «άγνοια», «ανεπάρκεια», «δεν αντέχει να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη», «λούφα και παραλλαγή»... Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς, μερικές μόνο από τις φράσεις που εκστόμισε χτες ο Κ. Λαλιώτης εναντίον του Κ. Καραμανλή και της ΝΔ. Αμέσως μετά, διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ... δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική των ύβρεων της ΝΔ!

Η παραπάνω προεκλογική πρακτική, της ανταλλαγής άσφαιρων δικομματικών πυρών, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιβολή ενός κλίματος πόλωσης και οξύτητας, θα είναι το μοτίβο που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ μέχρι την τελευταία μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αλλωστε, όπως είπε ο ίδιος ο Κ. Λαλιώτης χτες, το κόμμα του θα συνεχίσει «μέχρι την τελευταία μέρα» να αποδεικνύει το «αυθεντικό πρόσωπο» του αρχηγού της ΝΔ...

Κατά τα άλλα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε χτες τη ΝΔ ότι τα στελέχη της προχωρούν σε «εκβιασμούς», σε υποσχέσεις για διορισμούς των «δικών της παιδιών» και κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να διευκρινίσει αν ισχύει η δήλωσή του για διατήρηση του «νόμου Πεπονή». Το γελοίον του πράγματος, βέβαια, έγκειται όχι τόσο στην εγκυρότητα των καταγγελιών του Κ. Λαλιώτη (που σαν... απόδειξη προσκόμισε ένα απόκομμα από ρεπορτάζ του «Βήματος» και κάλεσε τους δημοσιογράφους να διαβάσουν και τον Τύπο της επαρχίας...) όσο στο γεγονός ότι τολμά το ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρεται (!) προς τρίτους για την τακτική της ρουσφετολογίας και των εκβιασμών! Ποιος, το ΠΑΣΟΚ... Το κόμμα που «ξαπατήκωσε» ακριβώς εκείνο που χτες ο Κ. Λαλιώτης θυμήθηκε (για προεκλογικούς λόγους) και το αποκάλεσε «κράτος της Δεξιάς».

Εκείνο πάντως που απασχολεί σοβαρά το κυβερνών κόμμα είναι οι ανησυχητικές πληροφορίες που έρχονται μέσα από μυστικά γκάλοπ για τον περιορισμένο βαθμό συσπείρωσης των ψηφοφόρων του. Επίσης, όπως εκτιμάται, δεν πρόκειται να πιαστεί ο στόχος που έχει τεθεί για μετακίνηση 300.000 ετεροδημοτών. Η παραπάνω εικόνα προσανατολίζει τους επικεφαλής της Χαρ. Τρικούπη σε μια προεκλογική τακτική που θα κατευθύνεται στον... εντοπισμό ψηφοφόρων που κινούνται στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι πρέπει να... πιεστούν (με ό,τι αυτό σημαίνει) να ξαναστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ... Τέλος, έμφαση θα δοθεί αυτές τις μέρες στην καλλιέργεια ενός κλίματος «υπεροχής». Για το λόγο αυτό οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα, ώστε μέσω της μεταφοράς χειροκροτητών από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, η σημερινή προεκλογική συγκέντρωση στη θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Κ. Σημίτη, να παρουσιαστεί με την κατάλληλη... σκηνοθετική παρέμβαση, σαν «προαναγγελία νίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ