Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Πληρώνουν οι ΗΠΑ ... για να φύγουν οι ρωσικές βάσεις

ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πληρώσουν για την απομάκρυνση των ρωσικών βάσεων από το έδαφος της Γεωργίας, δήλωσε χτες ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Πάσκο από την Τιφλίδα στη διάρκεια συναντήσεών του με την ηγεσία της χώρας.

Ανάλογα σχόλια έκανε χτες και η υπηρεσιακή Πρόεδρος, Νίνο Μπουρντζανάτζε, που δήλωσε ότι «οι ρωσο-γεωργιανές σχέσεις θα βελτιωθούν πολύ αν οι ρωσικές βάσεις φύγουν από τη Γεωργία». Ο Πάσκο επίσης υπέγραψε συμφωνία με την ηγεσία της χώρας, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των Γεωργιανών στρατιωτών που εκπαιδεύονται από αμερικανικές δυνάμεις...

Πάντως, χτες, το Κρεμλίνο προειδοποίησε τη νέα ηγεσία της Γεωργίας ότι οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια σε βάρος ρωσικών στρατιωτικών βάσεων και Ρώσων υπηκόων στο έδαφος της Γεωργίας θα έχει «σοβαρές συνέπειες». Τη σύσταση της Μόσχας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νοντάρ Νατάντζε, ηγέτη του γεωργιανού «Λαϊκού Μετώπου», που ζήτησε να κλείσουν οι βάσεις το συντομότερο δυνατόν, κάνοντας παράλληλα έκκληση για ενέργειες σαμποτάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ