Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
Τηλεόραση
Αγάπες και απιστίες

Σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό «Παράνομο κρεβάτι»
Σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό «Παράνομο κρεβάτι»
Τη γαλλική ταινία του ΦρανσουάΤριφό «Παράνομο κρεβάτι», θα μεταδώσει απόψε στις 24.00 η ΕΤ-3. Οι περιπέτειες του Αντουάν Ντουανέλ συνεχίζονται και σε αυτή την ταινία. Είναι η τέταρτη ταινία της σειράς με ήρωα τον Αντουάν, ο οποίος στο «Παράνομο κρεβάτι» ή «Συζυγική κατοικία» είναι 26 χρόνων και αποφασίζει να παντρευτεί την Κριστίν. Η Κριστίν παραδίδει μαθήματα βιολιού, ενώ ο Αντουάν αλλάζει δουλιές. Το «Παράνομο κρεβάτι» είναι το χρονικό ενός σύγχρονου ζευγαριού, που κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά και που από την πρώτη κιόλας στιγμή εμφανίζονται σύννεφα στη σχέση τους, παρότι έχουν αποκτήσει και παιδί. Είναι ακόμη το χρονικό μιας απιστίας, αφού ο Αντουάν θα γνωρίσει μια Γιαπωνέζα, την Κιότο, και θα την ερωτευτεί. Ο Αντουάν θα φύγει από το σπίτι του, αλλά και η σχέση του με την Κιότο δε θα έχει βαθιές ρίζες και ο Αντουάν ανασφαλής, όπως είναι, θα ζει τη μοναξιά σε μια σχέση, που, ουσιαστικά, δεν υπάρχει. Η μοναξιά του εκφράζεται πάντα με την περιπλάνησή του στους δρόμους. Δε θ' αργήσει, όμως, να έρθει η στιγμή που ο ήρωας του Τριφό θα γυρίσει στην αγκαλιά της γυναίκας του, της Κριστίν. Μια τρυφερή ταινία, στην οποία ο σκηνοθέτης δίνει έμφαση στην κωμική πλευρά της έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Πρωταγωνιστούν ο Ζαν Πιερ Λεό και οι Κλοντ Ζαντ και Μελ Χιρόκο.

Στην ατμόσφαιρα του λαβ στόρι, κινείται το μελόδραμα του Τζόελ Σουμάχερ «Για πάντα νέοι».Η Χίλαρι ψάχνει για δουλιά, αφού ήδη έχει τραυματιστεί ερωτικά, από το φίλο της που την πρόδωσε. Βρίσκει δουλιά σαν αποκλειστική νοσοκόμα στο σπίτι του Βίκτορα, ενός νεαρού που πάσχει από λευχαιμία. Μια ιδιαίτερη σχέση θα αναπτυχθεί ανάμεσά τους και η αγάπη δε θ' αργήσει να έρθει, μόνο που και οι δυο γνωρίζουν πως το τέλος θα είναι επώδυνο. Πρωταγωνιστούν η Τζούλια Ρόμπερτς και οι Κάμπελ Σκοτ και Βίνσεν Ντ' Ονόφριο(STAR 23.00).

Δύο μεγάλοι ηθοποιοί, ο Λόρενς Ολίβιε και η Βίβιαν Λι, πρωταγωνιστούν στην αγγλική ταινία του Γουίλιαμ Χάουαρντ «Οι φλόγες του πολέμου».Η ταινία αναφέρεται στο χρονικό της νίκης του βρετανικού στόλου ενάντια στην ισπανική αρμάδα, στη διάρκεια της ελισαβετιανής εποχής. Στην Αγγλία του 16ου αιώνα, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι κυρίαρχη του παιχνιδιού, αλλά έχει ν' αντιμετωπίσει τους Ισπανούς. Η βασίλισσα στηρίζεται σ' έναν νεαρό που βρίσκεται στην αυλή της και τον στέλνει σε μυστική αποστολή στην Ισπανία. Εκτός από τη Βίβιαν Λι και τον Λόρενς Ολίβιε, παίζουν οι Φλόρα Ρόμπσον και Τζέιμς Μέισον(ΑΝΤΕΝΝΑ 01.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ