Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Τον λέγανε ... Μπάρι Λίντον

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ υπογράφει την ταινία «Μπάρι Λίντον»
Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ υπογράφει την ταινία «Μπάρι Λίντον»
Ενα κλασικό, αριστοτεχνικό έπος, την κλασική νουβέλα του Ουίλιαμ Θάκερι, που υπογράφει ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, «Μπάρι Λίντον», θα μεταδώσει απόψε το STAR, στη 01.45. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 18ο αιώνα και σκιαγραφεί το ψυχολογικό πορτρέτο του Μπάρι Λίντον, ενός Ιρλανδού καιροσκόπου, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ένταξή του στους κόλπους της αγγλικής αριστοκρατίας. Ο νεαρός Ρέντμοντ Μπάρι εγκαταλείπει τη γενέτειρά του για να κυνηγήσει την τύχη, αφού πρώτα σκοτώνει έναν Αγγλο αξιωματικό σε μονομαχία. Μετά από πολλές περιπέτειες, ο Μπάρι καταλήγει στρατιώτης στον πρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου, και φιλοδοξώντας να ενταχθεί στους κόλπους των ευγενών, ο Μπάρι γνωρίζει τη γοητευτική Λαίδη Λίντον και την παντρεύεται αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου της. Ενας γνήσιος αντιήρωας, γόνος μιας κοινωνίας, όπου οι ηθικές αρχές δεν είναι καλύτερες από τις δικές του. Με βάση αυτό το μηδενιστικό σκεπτικό, ο Κιούμπρικ δημιουργεί ένα από τα λαμπρότερα έπη στην ιστορία της Εβδομης Τέχνης. Ο παραλογισμός του πολέμου, η υπερβολή του πάθους, η φιλοδοξία και ο οπορτουνισμός αποκαλύπτουν τα διαχρονικά προσωπεία τους. Παίζουν: Ράιαν Ο' Νιλ, Μαρίζα Μπέρενσον, Πάτρικ Μαγκί.

Το αστυνομικό δράμα «Τον λέγανε πρίγκιπα της πόλης», του Σίντνεϊ Λιούμετ, θα προβληθεί απόψε απ' την ΕΤ-1. Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία ενός ντετέκτιβ, που είναι επικεφαλής του ειδικού τμήματος παρακολούθησης ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Ο Τριτ Γουίλιαμς μαζί με τους συνεργάτες του χρησιμοποιούν ανορθόδοξες μεθόδους, κάνουν παράνομες ανταλλαγές, εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα χρημάτων. Οταν ένας ανώτερός τους διατάζει έρευνα για τις μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιεί η ομάδα, ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου και η έρευνα εξελίσσεται σε έναν τρομακτικό εφιάλτη αντικρουόμενων ηθικών αξιών. Παίζουν: Τριτ Γουίλιαμς, Ντο Μπιλέτ (ΕΤ-1, 23.45).

Ο Αντονι Μαν υπογράφει τη σκηνοθεσία του γουέστερν «Ενας άντρας με καρδιά», που θα προβληθεί απόψε από τη ΝΕΤ. Ο κυνηγός επικηρυγμένων Μοργκ Χίκμαν μεταφέρει το πτώμα ενός παράνομου για να εισπράξει την αμοιβή. Οταν συναντά ένα νέο σερίφη, τον Μπεν Οουενς, και ένα βάρβαρο πιστολέρο, τον Μπαρτ Μαγκάντους, έρχεται σε κόντρα μαζί τους. Ο νεαρός Μπεν θέλει ν' αποδείξει σε όλους, αλλά κυρίως στην αγαπημένη του, ότι αξίζει τη θέση που έχει. Μέχρι να εγκριθεί η αμοιβή του, ο Μοργκ φιλοξενείται στο σπίτι μιας χήρας, που στο παρελθόν είχε παντρευτεί Ινδιάνο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, όμως, ο γιος της θα βρεθεί σε κίνδυνο, αφού πέφτει στα χέρια κάποιων δολοφόνων και ο Μοργκ αναλαμβάνει τη διάσωσή του. Παίζουν: Χένρι Φόντα, Αντονι Πέρκινς, Μπέτσι Πάλμερ (ΝΕΤ, 01.15).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαιρετικές ταινίες στο Δήμο Πετρούπολης (2013-01-25 00:00:00.0)
«Το στοίχημα» (2013-01-01 00:00:00.0)
Θέλμα, Λουίζ και Γουίλ (2007-06-05 00:00:00.0)
Η Σόφι και ο Γουίλ Χάντινγκ (2001-10-16 00:00:00.0)
Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (2001-10-14 00:00:00.0)
Πρόσκληση για καφέ (2001-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ