Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
Τη Δευτέρα η νέα κινητοποίηση

Σε νέο συλλαλητήριο προχωρούν οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου, μεθαύριο Δευτέρα 19 Γενάρη, στις 10:30 π.μ., μπροστά από την Παναιγιάλειο Ενωση με κεντρικό αίτημα την άμεση καταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου. Η ΠΑΣΥ της περιοχής καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση για να ανατρέψουν τις αντιαγροτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, με ένα ακόμα συλλαλητήριο απάντησαν χτες οι ελαιοπαραγωγοί της Αρκαδίας, οι οποίοι προχώρησαν σε ημίωρο προειδοποιητικό μπλόκο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Τρίπολης (στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης), στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης που αρνείται να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό της επιδότησης του ελαιολάδου.

Νωρίτερα, οι ελαιοπαραγωγοί της Κυνουρίας είχαν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στη Νομαρχία όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, περιφερειάρχης Αντώνης Ματσίγγος, τους πρότεινε ανερυθρίαστα να ακολουθήσουν τη χρονοβόρα και αδιέξοδο οδό των ενστάσεων, αρνούμενος να τοποθετηθεί επί της ουσίας στα σοβαρά προβλήματα των αγροτών που πηγάζουν από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι ελαιοπαραγωγοί έκαναν καθαρό πως απαιτούν την άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης του λαδιού χωρίς περικοπές και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ σημειώνει πως στέκεται αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των ελαιοπαραγωγών και τους καλεί να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστούν από τη δημαγωγία της ΝΔ, να μην παραπλανηθούν από την υποκριτική στάση του ΣΥΝ που στήριξε την ΚΑΠ, αλλά αποφασιστικά να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

  • Σε νέο συλλαλητήριο προχωρούν οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου, τη Δευτέρα 19 Γενάρη, στις 10:30 π.μ., μπροστά από την Παναιγιάλειο Ενωση με κεντρικό αίτημα την άμεση καταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου. Η ΠΑΣΥ της περιοχής καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση για να ανατρέψουν τις αντιαγροτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ