Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτήρια

Ο κ. Κέλι είχε καλύψει τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999, ως δημοσιογράφος μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας. Τα δημοσιεύματά του τότε είχαν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στο αμερικανικό κοινό, καθώς, στο μέτρο των δυνάμεών του, συνέβαλε κι αυτός, στην αποκάλυψη των ...εγκλημάτων που διέπραξαν οι Σέρβοι κατά των άλλων εθνοτήτων της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Ηταν ο δημοσιογράφος, ο οποίος έφερε στο φως της δημοσιότητας στρατιωτικά έγραφα που ενοχοποιούσαν την κυβέρνηση της Σερβίας, ως υπεύθυνη για τις ωμότητες και την εθνοκάθαρση που πραγματοποιούσε τότε ο σέρβικος στρατός.

Για τη λαμπρή αυτή δημοσιογραφική αποστολή, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος τιμήθηκε το 2002 με το βραβείο «Πούλιτζερ»... Ερχεται όμως σήμερα η ίδια η εφημερίδα, στην οποία εργαζόταν ο κ.Κέλι, να αποκαλύψει ότι οι δημοσιογραφικές επιτυχίες του συντάκτη της, δεν ήταν παρά αποκύημα της φαντασίας του, ενώ τα περιβόητα στρατιωτικά έγραφα που «αποκάλυψε» ήταν κατασκευασμένα. Και μετά από όλα αυτά, η διεύθυνση της εφημερίδας ανακοίνωσε την απόλυση του ...τιμημένου δημοσιογράφου.

Ο κ. Κέλι δεν ήταν παρά μέρος του μηχανισμού προπαγάνδας, ψεύδους και παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινής γνώμης, που είχαν στήσει τότε οι Αμερικανοί, για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια εγκλήματα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Ενας πράκτορας, του οποίου τα ίδια του τα αφεντικά, ποιος ξέρει για ποιο λόγο, αποκαλύπτουν το βρώμικο ρόλο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ