Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Εδωσε όρκους πίστης στο μεγάλο κεφάλαιο και τον ξένο παράγοντα

Ανακοίνωση της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ για την περιοδεία του Γ. Παπανδρέου στην περιοχή

Με ανακοίνωσή της, αναφορικά με την περιοδεία του Γ. Παπανδρέου στον Εβρο, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής «να βγάλει τα συμπεράσματά του για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του νέου αρχηγού του και να τους αντιμετωπίσει όπως ακριβώς τους αξίζει», αλλά να καταδικάσει και την ηγεσία και την πολιτική της ΝΔ, με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ουσιαστικές διαφορές. «Στις 7 του Μάρτη ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ, ψήφο στο ΚΚΕ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του Κόμματος.

«Ο Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στη Θράκη δεν παρέλειψε να δώσει νέους όρκους πίστης και υποσχέσεις στον ξένο παράγοντα και στο μεγάλο κεφάλαιο, αναθέτοντας την ανάπτυξη της περιοχής στις ξένες επενδύσεις. Και όλα αυτά με την αμέριστη βοήθεια των μεγάλων συγκροτημάτων των ΜΜΕ», τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Μίλησε για την ανάπτυξη της Θράκης και σκόπιμα αποσιώπησε το γεγονός ότι η Θράκη εξακολουθεί να είναι από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας μας, αλλά και της ΕΕ. Οτι έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ότι καθημερινά η Παιδεία και η Υγεία υποβαθμίζονται. Οτι οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Οτι βασικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής (π.χ., καπνός, βαμβάκι κλπ.) χτυπιούνται από την ΕΕ και τους κοινοτικούς κανονισμούς. Οτι οι ΕΒΕ συνθλίβονται».

«Τόλμησε να μιλήσει για ειρήνη και ειρηνική συνεργασία», σημειώνει η ανακοίνωση, «αυτός που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καθημερινά δέχεται τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων. Που μαζί με τον κ. Σημίτη και όλη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στον πόλεμο και στην κατοχή στο Ιράκ με χιλιάδες θύματα».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών με την Τουρκία, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ αναφέρει ότι «αυτός και η κυβέρνησή του είναι που προωθεί ενεργά το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας για την επόμενη δεκαετία, στα πλαίσια του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ και της συγκρότησης του Ευρωστρατού».

«Τόλμησε να πει ότι έχουν καταργηθεί οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος της μειονότητας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «όταν είναι γνωστή η αρνητική κατάσταση στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης, στην απόδοση της Ιθαγένειας, στην ανάδειξη του Μουφτή, στη διαχείριση των βακουφιών κλπ. Οταν είναι γνωστό ότι η θέση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Θράκης, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, καταγωγή, έχει επιδεινωθεί και ταυτόχρονα έχουν εκτιναχτεί στα ύψη τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν ενταθεί περισσότερο οι ταξικοί διαχωρισμοί και οι ανισότητες».

«Τόλμησε να πει», σημειώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, «ότι έχει ανοίξει η αγκαλιά μας στον πρόσφυγα, τη στιγμή που οι χιλιάδες παλιννοστούντες Πόντιοι στην περιοχή μας ζουν καθημερινά το δράμα της φτώχειας, της ανεργίας, της άγριας εκμετάλλευσης και της ανασφάλιστης δουλιάς, της έλλειψης στέγης, των άθλιων συνθηκών ζωής στους οικισμούς. Σκόπιμα δε μας μίλησε πώς και γιατί οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».

«Στις 7 του Μάρτη», καταλήγει η ανακοίνωση, «ψήφο στο ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Για ανάταση των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για να φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας, να έρθουν στο προσκήνιο οι κοινωνικές, πολιτικές δυνάμεις που συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική. Να δυναμώσει το λαϊκό αντίβαρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ