Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Και προεκλογικές καταδίκες στο «αγροτοδικείο»!

Σε 40 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν άλλοι 5 αγρότες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1995. Συγκεκριμένα, οι αγρότες Ν. Τσιμούλης, Απ. Κοτσιανόπουλος, Ευαγγ. Απ. Νικολακούλης, Αντ. Χαρταλάκης, Ευαγγ. Αθ. Νικολακούλης, από το Μοσχοχώρι Λάρισας, καταδικάστηκαν με τη γνωστή κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών», κατά τη συμμετοχή τους στο αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Λάρισας στις 22 Σεπτέμβρη του 1995. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τη θετική ψήφο του προέδρου Αθ. Σαμαρτζή και του εφέτη Ελευθ. Παπαγιάννη, ενώ κατά ψήφισε η εφέτης Μαρία Ζουμπογιώργου. Την καταδίκη των αγροτών εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας Ειρήνη Αποστόλου.

Και αυτή η καταδικαστική απόφαση ελήφθη παρά και ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για παραγραφή όλων των δήθεν αδικημάτων που «διέπραξαν» οι αγρότες μέχρι τις κινητοποιήσεις του 1997.

Χτες επρόκειτο να διεξαχθούν στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας άλλες δύο δίκες 19 αγωνιζόμενων αγροτών του νομού, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις το Μάρτη του '95. Οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 22 του Ιούνη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνειδητά αδιαφορεί για τη μη τήρηση από δικαστήρια της νομοθετικής ρύθμισης γιατί έτσι τη βολεύει, καθώς στόχος της είναι να τρομοκρατήσει όλους όσοι αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει. Και βέβαια, όσο κι αν ο Κώστας Σημίτης ισχυρίζεται, χωρίς ντροπή, ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της αγροτιάς», οι Θεσσαλοί αγρότες ξέρουν ότι για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει και για τ' «αγροτοδικεία» που έχουν στηθεί, ευθύνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν, όμως, ότι και η ΝΔ και όλοι όσοι ορκίζονται στον ευρωπαϊκό «μονόδρομο», στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους. Και έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι εκλογές της Κυριακής πρέπει ν' αποτελέσουν «βήμα» καταδίκης του δικομματισμού και των στηριγμάτων του και ενίσχυσης του ΚΚΕ, που πάντα συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες τους και δίνει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για την επίλυση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ