Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα χύμα τσιγάρα

«Δώσε μου 30 λεπτά τσιγάρα». Η φράση είναι αυθεντική και πρόσφατη, απευθυνόμενη σε περιπτερούχο των δυτικών προαστίων, στην ισχυρή Ελλάδα του Κ. Σημίτη. Είναι επίσης δείγμα των αποτελεσμάτων της πολιτικής που στήριξε και εφάρμοσε και ο υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο περιπτερούχος έχει «χρυσή» καρδιά και δέχεται να ανοίγει πακέτα για να πουλήσει «30 λεπτά τσιγάρα», όπως επίσης δέχεται να ανοίξει τεφτέρι για εκείνους που επιμένουν ακόμη στα ολόκληρα πακέτα!

«Μα, μιλάς σοβαρά;» του είπαμε κι εκείνος απάντησε μονολεκτικά: «Εντελώς»! Δύσκολα γίνεται πιστευτό στην αρχή, αλλά στη συνέχεια όχι και τόσο, αν αναλογιστεί κανείς την καθημερινότητα της στέρησης, της πίστωσης στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την υπερχρέωση μέσω πιστωτικών καρτών, την ανεργία και την ημιαπασχόληση που συνεχώς διευρύνονται. Πάνω σε αυτή τη βάση ευαγγελίζεται το «νέο» ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Και όπως λέει ο περιπτερούχος, «σε λίγο θα ξαναβγούν οι κούτες με τα χύμα τσιγάρα και θα είναι καλύτερα». Πραγματικά, στην «ισχυρή» Ελλάδα της ΟΝΕ το μόνο... καλό που περιμένουν πολλοί, είναι τα χύμα τσιγάρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ