Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ενστολοι αστυνομικοί απειλούν συνδικαλιστή

Την Τρίτη το βράδυ περικύκλωσαν τον Γιώργο Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, απειλώντας τον ότι θα τα «πουν σύντομα»

Τα ΜΑΤ άφησε στο πόδι του ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, όταν οι οικοδόμοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τους σκοτωμένους συναδέλφους τους στα γκέτο της εργοδοσίας
Τα ΜΑΤ άφησε στο πόδι του ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, όταν οι οικοδόμοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τους σκοτωμένους συναδέλφους τους στα γκέτο της εργοδοσίας
Νέο κρούσμα αυταρχισμού σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αυτή τη φορά σε βάρος του Γιώργου Πέρρου, στελέχους του ΠΑΜΕ και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, από ομάδα τεσσάρων ένστολων αστυνομικών. Οι τέσσερις αστυνομικοί, αποθρασυμένοι από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, περικύκλωσαν τον συνδικαλιστή και άρχισαν να εξαπολύουν φραστικές απειλές, με αφορμή τις συμπλοκές έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της απεργίας των οικοδόμων.

Για το νέο σοβαρό κρούσμα αυταρχισμού ομάδα συνδικαλιστών, αποτελούμενη από τους Γ. Μαυρίκο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, Β. Βακάλη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, και Γ. Πάσουλα, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, πραγματοποίησαν χτες διάβημα διαμαρτυρίας στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Ο διοικητής δήλωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα, θεώρησε τυχαίο το περιστατικό και είπε ότι θα το μεταφέρει στους ανωτέρους του.

Αντίστοιχο διάβημα πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Οι συνδικαλιστές Κ. Χατζάρας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γ. Νιέρρης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, και Γ. Παπαπαναής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, συναντήθηκαν με τον κ. Σαρρή, διευθυντή του γραφείου του υπουργού, και επέδωσαν την καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για το περιστατικό. Ο κ. Σαρρής δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι θα μεταβιβάσει την ανακοίνωση στον υπουργό.

Τα γεγονότα

Στις 10.35 το βράδυ της Τρίτης ο Γ. Πέρρος βγήκε από τα γραφεία του ΚΚΕ που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το 4ο Αστυνομικό Τμήμα και διά της οδού Κοτοπούλη ανέβαινε από τη δεξιά πλευρά του δρόμου προς την πλατεία Ομονοίας. Ενώ είχε διασχίσει τη Σατωβριάνδου και συνέχιζε από τη δεξιά πλευρά να ανεβαίνει, κατέβαιναν από την απέναντι ακριβώς πλευρά της οδού Κοτοπούλη τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί και πορεύονταν πεζή προς το Αστυνομικό Τμήμα. Μόλις είδαν τον Γιώργο Πέρρο αστραπιαία έτρεξαν προς το μέρος του και τον περικύκλωσαν. Ο ένας από τους τέσσερις ήρθε ακριβώς μπροστά στο πρόσωπο του Γ. Πέρρου και πρόβαλε με επιθετικό στιλ τη μούρη του σχεδόν σε επαφή με το πρόσωπο του συνδικαλιστή.

Αυτός ο αστυνομικός άρχισε τις απειλές, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτά που κάνατε σήμερα (σ.σ. προχτές) στο υπουργείο Εργασίας είναι απαράδεκτα. Είστε προκλητικοί, η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή και θα τα πούμε δεόντως σύντομα...».

Στην προσπάθεια του Γ. Πέρρου να φύγει και να προχωρήσει προς την Ομόνοια, τον εμπόδιζαν οι υπόλοιποι, στήνοντας κλοιό γύρω του. Στις διαμαρτυρίες του συνδικαλιστή, ο ίδιος ο αστυνομικός συνέχιζε τις απειλές και προκλητικά επαναλάμβανε: «Πρώτα θα με ακούσεις και μετά θα σε αφήσω να φύγεις...», «Θα τα ξαναπούμε λίαν συντόμως...», κλπ.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει: «Το περιστατικό αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και υπογραμμίζει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ένταση, τον αυταρχισμό σε βάρος των εργατών και του συνδικαλιστικού κινήματος. Αν και είμαστε από αυτούς που δε μας πτοούν τέτοιες απειλές, εντούτοις, επειδή δε θεωρούμε τυχαίο το περιστατικό και ίσως με ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάζεται η όποια επίθεση ή προβοκάτσια σε βάρος μας και σε βάρος στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, απαιτούμε να σταματήσουν οι μέθοδοι αυτές, που μας θυμίζουν τις εποχές των "Γκοτζαμάνηδων"» (σ.σ.: ο Γκοτζαμάνης ήταν ο οδηγός του τρίκυκλου που σκότωσε στη Θεσσαλονίκη το βουλευτή της Αριστεράς Γρ. Λαμπράκη στις 22.5.1963).

Σε ό,τι αφορά στην προχτεσινή επίθεση των ΜΑΤ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζεται: «Δε φταίμε εμείς οι οικοδόμοι. Φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που αποθρασύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία, φταίει η ένταση του κρατικού αυταρχισμού που χτες έφτασε ως το σημείο όπου ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, περιφρόνησε τον κλάδο μας αρνούμενος να έρθει και να συζητήσει για τα αμέτρητα θανατηφόρα ατυχήματα του κλάδου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ